Dünyanın En Zenginleri Burada Yaşıyor

Dünyanın En Zenginleri Burada Yaşıyor

Kovid-19 salgını ile beraber dünyanın en zenginleri de şehirlerden kaçıp daha sakin yerlere taşınmaya başladı. ABD'li milyarderler New York'ta yer alan sahil beldesi Hamtsons'ı tercih ediyor. Bölgede çok sayıda milyarderin ve ünlülerin evi bulunuyor.

A+A-

New York’ta Kovid-19 salgını sebebiyle zenginler şehirden kaçıp şehrin popüler sayfiye mekanı olan Hamptons’a gitti. 

Koronavirüsün Manhattan’ı vurmasıyla, gökdelenlerdeki yaşam terk edilip sosyal mesafe kurallarına ve izole yaşantılara uygunevler aranmaya ve tercih edilmeye başlandı. Gözler Hamptons’a çevrildi. 

Ekonomik kriz her zaman olduğu gibi fakiri daha fakir; zengini daha zengin etti. Krizi fırsata döndürenler, ikiye katladıkları konut fiyatlarına rağmen kolayca alıcı bulabildiler. Artan talebi arz karşılayamadığı için emlak piyasası geçmiş yılları katlayacak şekilde uçtu ve Manhattan’da konut fiyatları geçen yıla göre ortalama yüzde 17.7 düşerken, Hamptons’ta yüzde 27.1 yükseldi. 

Amerikan emlak piyasasının en pahalı konutları Hamptons’da yer alıyor. Hamptons’da okyanus kıyısındaki bu ultra lüks evlere sahip olan şanslı azınlık, bunun için milyonlarca dolar ödüyor. Ülkenin en pahalı mahallesi ise Sagaponack Southampton olarak belirtiliyor. Sagaponack’ta ortalama bir evin fiyatı 8 buçuk milyon dolardan başlıyor. Hamptons Satış rekoru ise 137 milyon dolarlık fiyatıyla 2014'te yatırımcı Barry Rosenstein’a satılan East Hampton’daki malikanenin oldu. 

Zengin yatırımcı ve iş insanlarının dışında dünyaca ünlü yıldızlar da bu yaz Hamptons’ı tercih ettiler.

Bunlardan ilk akla gelecek olan hiç şüphesiz Rihanna oluyor. Rihanna, 13 milyon dolar değerindeki 800 metrekarelik, 5 odalı konut için bir ay karşılığı 415 bin dolar ödedi. Ayrıca 1 milyon dolar depozito verdi. Evi çevresindeki yüksek ağaçlar sebebiyle dışarıdan görmek mümkün değil. 

Bu evi 2014'te yayınlanan “Kourtney & Khloe Take The Hamptons” dizisinden hatırlanıyor. O dönem, bölge sakinleri Kardashian’ların; huzurlarını bozmalarından endişe etmişlerdi. Fakat sıkı yasalar çevrede herhangi bir rahatsızlık yaşanmasını önlemişti.

Jennifer Lopez’in 2013'te 10 milyon dolara satın aldığı evi de Hamptons’ta bulunuyor. 

Ev, ulaşımın golf arabalarıyla sağlandığı oldukça büyük bir bahçenin içinde yer alıyor.

2020 yazı için East Hampton’ı seçen diğer bir ünlü Justin Bieber ve eşi Hailey Baldwin oldu. Çift 3 hafta kiraladıkları ev için 375 bin dolar ödediler. Bieber’ın daha önce Southampton’da kendine ait bir evi vardı fakat evini 2017’de satmıştı.

Evini sattıktan sonra bir süre Joe Farrell’ın “Sand Castle” yani “Kum Kalesi” olarak anılan Bridgehampton’daki evini kiraya veren Bieber, bu yaz Hamptons tatili kararında gecikince Farrell evi, 2 milyon dolara bir başkasına vermişti. 

Dünyaca ünlü star çift Beyonce ve Jay-Z de Hamptons'ta ev sahibi. Hamptons'taki evi Jay-Z, eşi Beyonce’ye 3 yıl önce doğum günü hediyesi olarak 26 milyon dolara almıştı. 7 oda ve 1100 metrekare büyüklüğündeki evin ayrıca 180 metrekarelik bir misafirhanesi de var. Ev, oldukça dar ve bozuk çıkmaz bir sokağın sonunda, geniş bir bahçe içinde yer alıyor. Evlerinin iskelesinden tekne ile neredeyse her gün açılıp keyif yapıyorlar.

Popun kraliçesi, Madonna'nın da Hamptons’ta mülkü bulunuyor. Madonna'nın evi düşük bedelle alıp, vergi avantajı sağlamak istediği iddia edilmişti. Ayrıca çiftliğin içinde yaptığı yolun Şehir Koruma Yasası’na aykırı olması sebebiyle sorunlar yaşamış; yolu yıkıp eski haline getirmişti. 

Ünlüler dışında dünyanın en zenginleri de Hamptons’da… 

Ünlüler dışında dünyanın en zenginleri de Hamptons bölgesinde evi bulunuyor. Özellikle FORBES dergisinin “Milyarderler Yolu” şeklinde isimlendirdiği ve bu nitelemeyi fazlasıyla hak eden Meadow Lane bölgesinde onlarca dolar milyarderinin evi var. Yol boyu geleneksel Amerikan mimarisinden modern evlere uzanan çok çeşitli mimariler dikakt çekiyor. 

Evlerin hepsi oldukça büyük ve lüksler. Yaşayanlar için gizlilik öncelikli amaç olmuş. Evlerin gizliliği çitler ya da uzun bitkilerle sağlanıyor. Her birinin etrafında kameralar ve uyarı yazıları mevcut. Böylelikle gözden uzak yaşayabiliyorlar. 

Meadow Lane’de evleri olan dolar milyarderlerinden bazıları şöyle: 

Amerika’nın en zengin dördüncü dünyanın ise sekizinci kişisi, Amerikalı iş insanı, Koch Endüstrilerinin sahibi David Koch;

Modacı ve tasarımcı Calvin Klein,

Citadel Yatırım şirketinin sahibi Ken Griffin… Ken Griffin evi 85 milyon dolara Calvin Klein’dan bu sene satın aldı. Ken Griffin aynı zamanda New York City’nin en pahalı evinin de sahibi. Griffin’in Central Park manzaralı penthouse’u 240 milyon dolar değerinde…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.