Dünyanın En Ucuz Evleri Burada! Fiyatlar 1 Dolardan Başlıyor

Dünyanın En Ucuz Evleri Burada! Fiyatlar 1 Dolardan Başlıyor

İtalya'nın güneyinde yer alan Calabria bölgesinde bulunan ve koronavirüs vakasının bulunmadığı Cinquefrondi kasabasında evler 1 dolara satılıyor.

A+A-

İtalya, tüm dünyayı etkisi altına alan koranavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerin başında geliyor. Salgın nedeniyle turizm gelirinde kayıp yaşayan İtalya'da teşvik için yeni tanıtım kampanyaları başladı. 

Azalan nüfusu artırmak için çalışma yapan İtalya özellikle de ülkenin güneyinde azalan nüfusu arttırmaya yönelik teşvikleriyle dikkat çekiyor. Sicilya adası ve Calabria bölgesi gibi ülkenin güneyindeki yerler uzun süredir nüfusun azalması sorunuyla karşı karşıya.

Boşalan kasabalar ve köyler, harabeye dönen evlerin yeniden ayağa kaldırılması için bölgedeki yerel yönetimler de uzun yıllardır mesai harcıyor. 

Bu bağlamda azalan kasaba nüfusunu arttırmaya yönelik adımlar atmaya başlayan yerlerden biri de Cinquefrondi. İtalya'nın güneyindeki Calabria bölgesinde yer alan turistik Cinquefrondi kasabası aynı zamanda ülkede aktif corona virüs vakasının bulunmadığı yerlerden biri oldu. Corona virüs vakasanın bulunmadığı Cinquefrondi bu özelliğini de kullanarak azalan nüfusunu arttırmak için harekete geçti. İtalya'da daha önce de sıklıkla uygulanan teşvikler Cinquefrondi'de karşılık bulmaya başladı. Buna göre Cinquefrondi kasabasına taşınmayı kabul edenlere 1 dolara ev satılacak.

İtalya'nın güneyinde uygulanan bu uygulama ile bölgeye hareketlilik kazandırılması amaçlanıyor fakat bu bölgeden 1 dolara ev satın almanın bir takım kuralları bulunuyor. Yapılan açıklamaya göre Cinquefrondi'de 1 dolara ev sahibi olabilmek için karşılanması gereken şartlar ise şöyle; 1 dolar karşılığı bölgeden ev alacak kişinin aynı zamanda bu evi restore etme masraflarını da üstlenmesi gerekiyor.

Bölgedeki evlerin pek çoğunun yüzlerce yıllık bir tarihi var. Bu evlerin restorasyonunun binlerce euroya mal olabileceği belirtiliyor. Üstelik bu restorasyon için 3 yıllık bir süre veriliyor. 

3 yılın sonunda restorasyon tamamlanmazsa Cinqeufrondi yönetimi 1 dolara satılan evi geri alabilecek. Böyle bir durumla karşılaşmamak adına da Cinquefrondi Belediyesi yıllık 260 euro civarında bir bedelle evleri sigortalıyor. Cinquefrondi'de 1 dolara satılan yapıların özellikleri ise Tipik Akdeniz mimarisini yansıtmakta. Evler balkonlu ve nispeten küçük bir metrekareye sahip. Bu müstakil evlerin ortalama yaşıysa 100'den fazla.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.