Dünya'nın En Büyük İnşaat Firmalarından Birisiydi, İflasın Eşiğine Geldi

Dünya'nın En Büyük İnşaat Firmalarından Birisiydi, İflasın Eşiğine Geldi

Küresel ekonomik kriz sebebiyle dev firmalar bir bir iflas bayrağını çekiyor. Önde gelen konut geliştiricilerinden Country Garden borç batağına saplandı.

A+A-

Çin'in önde gelen konut geliştiricilerinden Country Garden, 204 milyon dolarlık borcunu geri ödeyememe riskiyle karşı karşıya kaldı, bu da şirketin potansiyel tasfiye ile karşılaşmasına sebep oldu. Bu gelişme, ülkenin emlak sektörü ve genel ekonomisi üzerinde önemli etkilere sahip olabilir.Çin'deki konut sektöründeki kriz, bir dizi Çinli emlak firmasının ödemelerinde gecikmelere yol açmasıyla zaten belirginleşmişti. Country Garden'ın 3.121 projesi bulunurken, bu durum emlak piyasasında ve toplumda genel bir endişe kaynağı olabilecek huzursuzluğa sebep oluyor. Şirketin borç ödeyememesiyle ilgili dilekçeyi sunan Ever Credit'in Hong Kong merkezli olması, şirketi ödeme yapmaya zorlamanın zor olabileceği düşüncesini gündeme getiriyor.

Ancak, Ever Credit'in Çin'in önde gelen laminat panel ve devre kartı üreticisi Kingboard Holdings'in bir yan kuruluşu olması, durumu daha karmaşık hale getiriyor. Kingboard'un Çin dışındaki gayrimenkul yatırımları da dikkat çekiyor. Bu gelişme, Çin'in emlak piyasasıyla birlikte ekonomisi üzerinde önemli etkilere sahip olabilir. İktidar partisi, olası bir tepkiyi engellemek amacıyla Country Garden'ın çöküşünü önlemek için çeşitli önlemler üzerinde düşünebilir.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.