Dünya Emlak Devi Evergrande Temerrütten Kurtuldu

Dünya Emlak Devi Evergrande Temerrütten Kurtuldu

Çin'li Evergrande Group, kupon ödeme vadesi 23 Eylül tarihinde sona eren dolar cinsinden tahvilin ödemesi için bugün para aktardı. Son ödeme için ek sürenin bitimine günler kala ödeme yapılmasaydı şirket resmen temerrüte düşecekti.

A+A-

Borç yükü altında olan Çin'li Evergrande Group, dolar cinsi bir tahvilinin faiz ödemesi için yeterli tutarı banka hesaplarına iletti. Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Evergrande, faiz ödemesi için son tarihi kaçırsaydı temerrüte düşecekti.

Konuya yakın olan bir kaynak tarafından yapılan değerlendirmede, Evergrande'nin dün Citibank'taki bir hesaba 83.5 milyon dolar yolladığını, böylece 23 Ekim tarihinde sona erecek ek süre sona ermeden önce kupon ödemesini yaptığını dile getirdi.

Ödeme haberi ilk olarak Çin devletine bağlı basın kuruluşlarından Securities Times'da aktarıldı. Ödemenin yapılması, muhtemelen Evergrande'nin temerrüte düşmesinin küresel piyasalara olabilecek etkisine ilişkin endişeli olan düzenleyici kurumlarda ve yatırımcılarda da rahatlamayı sağlayacak.

Ödemenin gerçekleştirilmesi, Çin'li yetkililerin alacaklıların korunacağına ilişkin açıklamalarına destek açısından güveni yükseltti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.