Dudullu Bostancı Metro İnşaatı Başladı 2021'de Bitecek

Dudullu Bostancı Metro İnşaatı Başladı 2021'de Bitecek

Dudullu Bostancı metro hattında inşaat faaliyetleri yeniden başlandı. İnşaat çalışmalarının yüzde 70 oranında tamamlandığı metro hattının 2021 yılında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

A+A-

Bostancı – Dudullu arasını 21 dakikaya düşürecek, 14.3 kilometre uzunluğuna sahip Dudullu-Bostancı metro hattı projesinin inşaatına yeniden başlandı.

Yüzde 70’i tamamlanan ve 13 istasyondan meydana gelen metro hattı Anadolu yakasında, Maltepe, Kadıköy, Ataşehir ve Ümraniye ilçelerini birleştirecek. Saatte tek yönde 44 bin 400 yolcu taşınabilecek hattın istasyonlarında güvenlik için raylara düşmeyi engelleyici “Tam Boy Peron Ayırıcı Kapılar” kullanılacak.

Bostancı’da 890, Kozyatağı’nda da 2 bin 200 olmak üzere toplamda 3 bin 90 araçlık yer altı otoparkı yapılacak. 2021'de açılması planlanan hat, Bostancı İstasyonu’nda deniz ulaşımı ve  Marmaray  hattıyla, Kozyatağı İstasyonu’nda Kadıköy-Kartal-Tavşantepe metro hattıyla, Dudullu İstasyonu’nda da Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattıyla entegre olacak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.