Dövizden Elde Edilen Gelir Konuta Yatırılacak

Dövizden Elde Edilen Gelir Konuta Yatırılacak

Gayrimenkulün halen en güvenli yatırım aracı olarak görülmeye devam edildiğini belirten İzmir Emlak Komisyoncuları Odası başkanı Mesut Güleroğlu dövizden elde edilen gelirin yüzde 75'inin konuta yatırılacağını söyledi.

A+A-

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, konut satış verilerini değerlendirdi. Güleroğlu, emlakçılar olarak rakamlardan memnun olmadıklarını ancak kısa vadede dövizden elde edilen karların gayrı menkule yatırım olarak geri döneceğini söyledi.

Haber Ekspres Gazetesi'nden Ali Budak'ın  haberine göre Güleroğlu, "Dövizdeki dalgalanma ve fiyatların ciddi hareketlenmesi ve konut fiyat faiz oranlarının çok yükselmesi konut satışını biraz geri plana düşürdü. Genelde döviz ve altın satışı ile kısa vadede para kazanmak isteyen yatırımcı şimdilik onları tercih etti. Fakat Dolar ve Euro'daki düşüş bunun kısa vadeli bir kazanç olacağını bizlere göstermiş oldu. Dövize yatırım yapan kişilerin elde ettiği kar realizini gayrı menkulde değerlendireceğini düşünüyorum. Çünkü geçmişte de bu meydana gelmişti. 28 yıldır bu işi yapıyorum. 1991, 1994 ve 2001 krizlerini bildiğim için yüksek ihtimal dövizdeki ve faizdeki kazançların yüzde 75'inin gayrimenkule döneceğini düşünüyorum. Geçmişte yaşadığımız tecrübelerden bunu anlıyoruz. Genel yapıda da insanlar elde ettikleri karları burada tekrar konuta yatırıma dönüştürecektir. Çünkü konut faiz kredi oranları yüksek, konut alımı olmadığın için fiyatlar da yükselmedi yani şu an konut fiyatları makul ve konut alımı için şartlar çok uygun" şeklinde konuştu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.