Dokuz Eylül Üniversitesi GES Kurmak İçin Bakanlığı’na Başvurdu.

Dokuz Eylül Üniversitesi GES Kurmak İçin Bakanlığı’na Başvurdu.

Dokuz Eylül Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na Tınaztepe Kampüsü’ne güneş enerji santrali kurmak için başvuruda bulundu. Dokuz Eylül Üniversitesi, santral için 43 milyon bütçe ayıracak.

A+A-

 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin kurmayı planladığı güneş enerji santrali ile ilgili çevresel etki değerlendirme süreci başlattığını duyurdu.

Rektörlük tarafından üniversitenin Buca’daki Tınaztepe Yerleşkesine kurulmak istenen güneş enerji santrali ile birlikte üniversitenin elektrik ihtiyacı buradan karşılanacak. Toplam kurulu gücünün 3,22 MWe olması planlanan santral için 6 bin 980 panel dikilecek. Ancak üniversitenin ihtiyacı olmadığı zamanlarda üretilen elektrik Gdz Elektrik Dağıtım A.Ş. hattına yönlendirilecek.

Rektörlük ÇED kararı çıktıktan sonra Gdz Elektrik Dağıtım’a lisanssız elektrik üretimi için başvuruda bulunacak. İmar planlarında ‘üniversite’ olarak kayıtlı 4 hektar büyüklüğündeki alana kurulmak istenen santrali için Rektörlük 43 milyon bütçe ayırmış durumda. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.