Doğa İle Dost Kalarak Boya Üretiyoruz

Doğa İle Dost Kalarak Boya Üretiyoruz

Murat Sevindik, “Biz kaliteli boya üretmeye çalışıyoruz. Kaliteyi ürünlerimize eklerken ise yaşadığımız yeryüzünü asla unutmuyoruz. Doğa ve insan sağlığına en az zarar verebilecek girdileri kullanmaya çalışıyoruz. "Bunun sorumluluğu çok yüksek" dedi.

A+A-

2005 yılında kurulan Maykem Yapı ve Kimya Sanayi şirketi 2007 yılında VIOLA PRİMA markası adı altında büyüyerek dekoratif iç ve dış cephe boyaları, sanayi boyaları ve sektörlerin istekleri doğrultusunda özel boyalar üretip bugünkü pazarda aktif rol oynuyor.

Maykem Yapı kurucu ortağı Murat Sevindik, çalışmalarıyla ilgili olarak şu bilgileri paylaştı:

Üretimini gerçekleştirdiğimiz tüm ürünlerimizi İSO, TSE, G ve CE belgeleri ile belgelendirerek kalitemizi bir kat daha üste çıkarmaktayız.

Doğamızda soluduğumuz havanın daha temiz kalabilmesi için ürünlerimizde VOC değeri en düşük boyalar üreterek gerek insan sağlığına gerekse doğaya karşı sorumluluk taşımaktayız. İnsanlarımıza ve özellikle çocuklarımızın bulunduğu her ortamda kullanılan boyalarımız da TS EN 71-3 belgeli boyaların üretimine önem vermekteyiz. Şirketimizde yurt içi ve yurt dışı olarak yaklaşık 3.500 firmaya hizmet verilmektedir.

viola-prima.jpg

Viola Prima, su bazlı sistemde 80.000 renk seçeneği ile tüm bayilerine tin ting sistem kurmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’de yerli firma olarak bir ilki gerçekleştirip tüm solvent bazlı ürünlerde tinting sistemi kuran ilk firma olarak sektöre damga vurma özelliği göstermiştir. Bu nedenle bizi tercih eden tüm firmalara 5 dakika içinde istedikleri renkleri su ve solvent bazlı olarak sunabilmekteyiz.

Fiyat ve kalite olarak pazarı çok yakın takip ediyoruz. Ülke olarak alım gücünün çok fazla düştüğü şu günlerde karlılığımızı en asgari seviye de tutuyoruz.

Müşterilerimizin taahhüt ettikleri işlerde, ülkemizin ekonomik kararsızlıkları doğrultusunda bile fiyat politikasını değiştirmeden ihtiyaçları olan tüm tedarikleri onlara bu zor koşullarda sağlamaktayız. Bu durum müşterilerimizin bize olan güvenini ve memnuniyetini arttırmaktadır.

Firmamızın üstün AR GE çalışmaları aynı zamanda Türkiye’de önde gelen firmalara da katkı sağlamaktadır. Bu durum hem ülke ekonomisine hem de ihtiyaç duyulan yeni niş ürün ve pazarlara kapı açmaktadır. Her türlü ürünün yapılabilirliği, sağlanabilirliği, ulaşılabilirliği firmamız için bir misyon görevi olarak benimsenmiştir. Dünyanın önde gelen boya üreticilerinin kalitesine eş değer kalitede boya üretmekteyiz.

viola-prima-001.jpg

Firma olarak dekoratif boyalarda iç ve dış cephe ayrımını 6 sene önce bitirdik. Yeni nesil boyalarda saf akrilik sistemine 6 sene önce geçtik. Silikonlu boyalara rağmen 2 kat daha kaliteli ve dayanıklı olan bu seri ile iç cephe ve dış cephe de daha kalıcı sonuçlar görmekteyiz. 15 sene garanti verdiğimiz bu özel seri saf akrilik boyalarımızda birçok özelliği bir arada görmek mümkün olabilmektedir. Bu ürünlerimize tüm bayilerimizde kolaylıkla ulaşılabilmektedir. Boyacı ustalarımızın yeni ürünler ve uygulamaları ile ilgili yenilikleri görebilmeleri için her bölgemizde seminerler yapmaktayız. Ancak boya ustalarının eski alışkanlıklarını devam ettirmesi sektörümüzün kanayan yarası olarak hala devam etmektedir.

Türkiye’de boya ustalığı maalesef sanaatkarlık olarak görülmemektedir. Bu yanlışı acilen düzeltemezsek kalitemizi anlatamayız. Bir usta 25 kg grenli dış cephe boyası ile 25 m2 alan boya yaparken diğer bir usta 17 m2 alan boyamaktadır. Bunun sebebi boya ustalarının yeterliliklerinin düşük olmasından ileri gelmektedir. Çuvaldızı sadece başkasına değil kendimize de batırmalıyız. Türkiye de korkunç bir kontrolsüzlük var. Üretim konusun da kaliteli boya üretildiği kadar kalitesiz boya da üretilmektedir.

Üretimini yaptığınız her ürünü her türlü hava koşullarına dayanacak şekilde üretmek zorundayız. İhale komisyonlarında birçok ihalede yetersiz bilgi yüzünden kalitesi düşük boyalar kullanılmaktadır. Türk standartları enstitütüsünün belgelerine ayrıca dikkat edilmelidir. Maalesef G belgesi bile Türkiye de hala anlaşılamamıştır.

Oysa bu boyaların kullanıldığı yerlerde her Türk vatandaşının hakkı vardır. Hastanelere satılan her boya da sağlık bakanlığının onaylı belgesi olması gerekmektedir.

Şirketimizle çalışan her firmaya karşı ve bu ülkeye karşı sorumluluğumuz olduğunu unutmuyoruz.

Ülkemiz için katkı değeri yüksek olan ürünler üretmeye daima devam edeceğiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.