Dikili'deki 50 Milyon Euroluk Ada Alman Şirketlere Verilecek

Dikili'deki 50 Milyon Euroluk Ada Alman Şirketlere Verilecek

Fİ Yapı ve Dumankaya Projelerini Alman 3 şirketin kurduğu konsorsiyom tamamlayacak. Alman Şirkete projeleri tamamlaması karşılığında 50 milyon euro değerindeki Fi Yapı'nın Dikili'deki Garip Ada'sı ile Fikirtepe'deki iki projedeki dairelerden elde edilecek

A+A-

Dumankaya ve Fi Yapı mağdurlarına müjde. TMSF, yarım kalan projelerin tamamlanması için Alman Drees&Sommer liderliğindeki konsorsiyumla el sıkışıldı.  Yıllardır çözüm bekleyen sorun 3 Alman firma ve bir yabancı fon tarafından çözülecek. Şirket Garip Ada’yı alacak ve projenin tümünü 2,5 yılda bitirmeyi planlıyor. 

8 bin kişinin mağdur olduğu sorunu çözecek olan şirketlere yarım kalan projelerin tamamlanması için büyük çoğunluğu Macaristan Eximbank’tan olmak üzere 450 milyon Euro kredi tahsis edildi.

Dumankaya ve Fi Yapı mağdurlarından ek bir ücret talep edilmeyecek. TMSF Başkanı Muhiddin Gülal,  ilk etapta bir kısmı tamamlanan projelerin tamamlanacağı daha sonra ise başlanmamış projelerin başlanarak tamamlanacağını söyledi. 

Söz konusu projelerin tamamlanması karşılığında konsorsiyuma Fi Yapı Grubu’na ait İzmir, Dikili’deki 50 milyon avro değerindeki Garip Adası’yla birlikte Fikirtepe’de hiç başlanmamış iki projedeki dairelerden elde edilecek gelirler verilecek. 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.