Devre Mülk Satışında Bunu Yapanlara Ağır Yaptırımlar Geliyor?

Devre Mülk Satışında Bunu Yapanlara Ağır Yaptırımlar Geliyor?

Ön ödemeli konut satışları, devre tatil, devre mülklerle ilgili ciddi değişiklikler var. Eğer kanunda yasak olan ön ödemeli devre tatil satışı ya da mülkiyet hakkı tanıyan devre tatil satışı yapıldıysa bunu yapanlara ağır yaptırımlar uygulanacak.

A+A-

Devre tatil satışında bir ilk! Bunu yapanlara hapis cezası geliyor... Son yıllarda ne yazık ki pek çok kişinin dolandırılmasına neden olan devre tatil satışı konusunda Tüketici Kanununda flaş değişiklik yapıldı. Ön ödemeli devre tatil satışında yapılan yasal düzenleme ile ağır para cezasının yanı sıra ilk kez hapis cezası getirildi. 

1 Ekim 2022 tarihinden itibaren uygulamaya girecek olan yeni yasal düzenleme hakkında bilgi veren İzmir Tüketici Hakem Heyeti Üyesi Avukat Ertan, Tüketici Hakem Heyeti başvurusu için uygulanan parasal sınırın 15 bin 480 liradan 30 bin liraya yükseltildiğini duyurdu. Bu rakamın Ocak ayından itibaren 50.000 - 60 bin TL seviyesine yükseltilebileceğini belirten Ertan yapılan yasal düzenlemeler ile artık tüketiciler ile satıcılar arasında yaşanan sorunlarda artık ilk mercinin mahkemeler değil hakem heyetleri olacağını söyledi. 

1 EKİM TARİHİNDE BAŞLAYACAK: HAPİS CEZASI BAŞLIYOR! 

Ertan en büyük değişikliklerden birinin ön ödemeli devre tatil satışında yapıldığını belirterek "Ön ödemeli konut satışları, devre tatil, devre mülklerle ilgili ciddi değişiklikler var. Eğer kanunda yasak olan ön ödemeli devre tatil satışı ya da mülkiyet hakkı tanıyan devre tatil satışı yapıldıysa bu satışa aracılık edildiyse vatandaşın şikâyeti halinde bu kanuni yasaklara riayet etmeyen kişilere karşı hapis cezası yürürlüğe girebilecek" diyerek hapis cezasının yürürlüğe gireceği uyarasında bulundu. 

Hapis cezasının yanı sıra ağır para cezalarının da devreye gireceğini belirten Ertan devre tatil ve devre mülk satışlarında kanunun artık tüketicileri daha ağır yaptırımlar ile koruyacaklarını belirterek "Devre tatil ve devre mülk satışlarında kanunun koyduğu tüketiciyi koruyan kuralları bertaraf etmek için şirket hissesi kooperatif, dernek ve vakıf üyeliği yoluyla devre mülk devre tatil satışları yapılıyordu" diyerek bunun artık yasaklandığını söyledi. 1 Ekim tarihinden itibaren konulan bu yasağa uymayan kişilere ya da bunlara aracılık eden kişilere en az 3 en fazla 6 yıl hapis cezası verilebilecek. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.