Deviren İnşaat Üst Segment Villa Projelerine Odaklandı

Deviren İnşaat Üst Segment Villa Projelerine Odaklandı

Deviren İnşaat’ın kurucusu Süha Deviren, orta ve alt gelir drubunun alım gücünün azalmasından dolayı üst segment konutlara yöneldiklerini söyledi. Yarımada bölgesinde villa projeleri geliştiren Deviren, Bella Mina’nın yeni etabına da başlayacak.

A+A-

 Ege Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünü üçüncülük ile bitiren Süha Deviren, özel sektörde inşaat mühendisi olarak işe başladı. İş hayatına atıldıktan bir süre sonra askere gitti. Çalıştığı inşaat şirketi kendisinden çok memnun kaldığı için askerde de maaş almaya devam etti. Ankara’da askerlik yapan Deviren, Cuma akşamları uçakla İzmir’e gelerek hafta sonları işi yürütmeye devam etti. 1 yıl boyunca hem askerlik yapıp hem de hafta sonları işi yürüten Deviren 5 yıllık deneyiminin ardından kendi işini yapmaya karar verdi. 2009 yılında yerli bir araba alacak sermaye ile Deviren İnşaatı kurdu. İlk iki yıl kamu ihalelerini üstlenen Deviren, buradan kazandığı parayla 6 dairelik bir arsa alıp yap-sat müteahhitliğine başladı.”

Deviren İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süha Deviren,  "Kamudan 20'ye yakın ihaleden alnımızın akıyla çıktıktan sonra oluşan sermayeyle 6 dairelik arsa aldım. İlk projemdeki ilk evimi kuzenime sattım. Kuzenim daha 3 yaşındayken bana ne olacaksın diye sormuş. Bende inşaat mühendisi olup ev yapacağım demişim. Şakalaşarak ‘artık inşaat yaparsan bize de ev verirsin’ demiş. Ben de ilk inşaatımdaki ilk dairemi kuzenime sattım. Projeyi tamamladıktan sonra elimize geçen parayla 12 dairelik arsa aldım. Onu da bitirip sattım ve daha sonra bu katlanarak devam etti. Bugün itibariyle 500'e yakın konut teslim ettik" dedi.

Bella Mina’nın yeni etabı geliyor

Orta segmente yönelik çok konut ürettiklerini ama mevcut alım gücünün düşmesinden ve orta segmentin zayıflamasından dolayı üst segmente yönelik yatırımlar yapmayı planladıklarını belirten Deviren, "Yarımada bölgesinde yatay mimariye ağırlık vereceğiz. Bunun yanında Güzelbahçe'de 3 etaptan oluşan Bella Mina projemiz vardı. Burada yeni bir etaba başlayacağız" diye konuştu.

İnşaatın her aşamasını biliyoruz

Süha Deviren, son olarak şunları söyledi: "2015 yılında mimarlık fakültesinden mezun olan kardeşimin de katılımıyla kendi yaptığımız projeleri kendimiz üretiyoruz. Bu da projedeki her nüansa her noktaya erişme imkanı sağlıyor. İnşaatın her aşamasını biliyoruz. Bizim için en önemli kriter sağlamlık. Biz 3E kuralına önem veriyoruz; emniyet, estetik, ekonomi..."

Otel Yatırımı

Deviren: Son zamanlarda turizm yatırımlarına önem verdik. Çeşme'de Aya Yorgi Suits, Aya Yorgi Homes adında 2 adet otelimiz mevcut. Otellerimiz yaklaşık 100 yatak kapasiteye sahip.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.