Deprem bölgesinde 22 bin 467 konutun temeli atıldı

Deprem bölgesinde 22 bin 467 konutun temeli atıldı

Deprem bölgesindeki inşaat faaliyetleri ile ilgili bilgi paylaşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 22 bin 647 konutun temelinin atıldığını ifade etti.

A+A-

Bakan Kurum, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Deprem bölgesinde şu ana kadar 53 bin 830 konutumuzun yapım sürecini başlattık. 22 bin 467'sinin temellerini attık. Yeniden ihya ve inşa sürecimizle 11 ilimizde yeni bir şehircilik destanı yazacağız" dedi.

Murat Kurum, sosyal medyada inşaat sürecinde dikkat edilmesi gereken temel hususlara da değinerek, “Fay hattından uzak yer seçerseniz, zemin etüdünü doğru yaparsanız, zemin dayanıklılığını iyi tespit ederseniz, zeminde yeterli güçlendirme yaparsanız ve doğru teknik kullanırsanız inşaatı her zaman yapabilirsiniz. En iyi örnek Malatya ve Elazığ. 2020’deki deprem sonrası inşasını 20’nci günde başlattığımız konutlar, bu büyük afet sonrası dimdik ayakta” dedi.

Kurum’un sosyal medya hesabından paylaştığı videoda ise Malatya ve Elazığ’daki TOKİ konutlarından görüntüler yer aldı. Videoda TOKİ konutlarında ikamet eden vatandaşların da görüşlerine yer verildi. Vatandaşlar, “Depremin şiddetini çok hafif hissettik, hasarımız yok. Evlerimiz, kendini bu depremde ispatladı ve oldukça güvenli durumda” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.