Denize Yakın ve Bahçeli Konutlara Talep Arttı

Denize Yakın ve Bahçeli Konutlara Talep Arttı

Coldwell Banker Masse Brokeri Seyhun Acar, konut piyasasında yaz aylarının da etkisiyle sayfiye yerlerinde kiralama ve satış konut konusunda hareketli günler yaşandığını söyledi.

A+A-

Özellikle Çeşme, Urla, Seferihisar ve Kemalpaşa ilçelerinde ve daha güneyde Bodrum'da denize yakın veya bahçeli konutların talep gördüğünü dile getiren Acar, İstanbul'dan gelen talebin bu hareketlilikte pay sahibi olduğunu da ifade etti.

Yaşanan depremler, pandemi ve kent yaşamından bunalanların artık daha konforlu ve doğa projelerini de tercih ettiğini vurgulayan Seyhun Acar, “Pandemi nedeniyle insanlar artık evlerinden çalışma gibi bir alternatif olduğunun farkına vardı. Özellikle şehir dışında doğal yaşam imkanı sunan bölgeler ve sayfiye yerlerine olan talep geçerliliğini koruyor. Çeşme, Urla, Seferihisar ve Kemalpaşa ilçelerinde daha güneyde ise Bodrum'da denize yakın veya bahçeli konutlar talep görmeye devam ediyor. İnşaat maliyetleri de bir yandan artış göstermeyi sürdürüyor. Öte yandan hem konut maliyetleri hem de arsaların satış rakamları da yükseliyor. Artan talebe rağmen sektörde yaşanan girdi maliyetlerinin % 150'ye varan oranda artması yeni konut yapımını da yavaşlattı. Buna rağmen, talep olduğu müddetçe inşaat firmaları da yeni arsa almayı ve konut ve villa projelerini hayata geçirmeye devam edecektir” dedi.

SEKTÖRÜN BEKLENTİSİ FAİZ İNDİRİMİ

Konut sektöründeki en önemli beklentinin faizlerin düşürülmesi olduğunu kaydeden Coldwell Banker Masse Brokeri Seyhun Acar, düşük faizle birlikte özellikle kent merkezinde durağanlaşan konut talebinin de artacağını belirtti.

Acar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu anda Bayraklı - Bornova bölgesinde depremin yaraları sarılıyor. Kentsel dönüşümle birlikte yeni konutların yapımı da devam ediyor. Bir, bir buçuk yıl içerisinde bu konutlar da piyasayı hareketlendirecek. Şu anda tüm fiyatlar yükselme trendinde. Kent merkezinde iş kulelerine ve rezidanslara talep arttı. Buralarda kiralama ve satış bedelleri de artmaya devam ediyor. Şu anda faizlerin yüksek olması nedeniyle insanlar yeni konut yatırımına sıcak bakmıyor. Piyasanın en büyük beklentisi faiz indirimi. Arz talep dengesinin de yeniden kurulması önem taşıyor. Yeni stoklar üretilirse yani daha çok konut satışa sunulursa fiyatlar o zaman daha dengeli hale gelir

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.