Decovita Seramik 70 Ülkeye İhracat Yapıyor

Decovita Seramik 70 Ülkeye İhracat Yapıyor

2019 yılında 120 milyon TL olan cirosunu, 250 milyon TL’ye çıkarmayı hedefleyen Decovita Seramik, yurt dışında Avrupa, Afrika, Amerika ve Ortadoğu’da yer alan 70 ülkeye ürünlerini ihraç ediyor.

A+A-

Dünyanın en siyah ve en beyaz seramiğini üretmeyi başaran Decovita Seramik, bu kez sektöründe bir başka ilke imza atıyor. Gerçekleştirdiği Ar-Ge çalışmalarıyla tüketicilerin hayatına değer katan Decovita, dünyada bir benzeri olmayan, nadir bulunan 9 farklı toprak elementinin bir araya geldiği Decovita Quantum’u geliştirerek yaşam alanlarının havasını temizleyen ve tüketicilerin sağlığını koruyan ürünü pazara sundu. Yurt dışında Avrupa, Afrika, Amerika ve Ortadoğu’da yer alan 70 ülkeye ürünlerini ihraç eden Decovita, dünyada benzeri olmayan Decovita Quantum’un da katkısıyla, bu sayıyı 2019 yılında 90 ülkeye çıkarmayı planlıyor. Satışlarının yüzde 35’ini ihracat gelirlerinin oluşturduğu marka, 2019 yılında 120 milyon TL olan cirosunu, 250 milyon TL’ye çıkarmayı da hedefliyor.

Dünya pazarlarında bile benzeri olmayan Decovita Quantum’u normal seramiklerden ayıran en önemli özellik, özel pişirilme tekniğinden kaynaklanan yapısıyla Uzak Kızılötesi Işınları (Far Infrared Rays – FIR) yayma kapasitesine sahip olması. Kızılötesi bu ışınlara, “yaşam ışınları” adı da veriliyor. Bu özelliğiyle Decovita Quantum, bedendeki kan akışını düzenlerken metabolizmayı ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Ayrıca yaydığı ışınlarla radyasyonu önlüyor, bakterileri yok ediyor, su, çay, sirke gibi sıvıları aktif hale getirerek yararlı etkilerini artırıyor.

Ciro 250 milyon TL’ye çıkacak

Geçen yıl toplam satışlarının yüzde 35'ini ihracatın oluşturduğunu ifade eden Öztürk, "Decovita 2018'de 120 milyon TL ciro yaptı. Bunun yaklaşık yüzde 35'i ihracat, geri kalanı iç pazardı. Hedefimiz 2019 içerisinde satışlarımızın yüzde 75'ini ihracatın oluşturması. Ciromuzu da 2019 yılında 250 milyon TL’ye çıkaracağız” şeklinde konuştu.

Decovita’nın ürün geliştirirken ilhamını doğadan aldığını hatırlatan Öztürk, “Çevreye duyarlı, kullanıcıların sağlığını gözeten bir yaklaşımla geliştirdiğimiz Quantum seramiklerimizin eşsiz özellikleriyle dünyada bir ilke imza attık. Böylesine devrimsel bir ürünü Türkiye’den dünyanın dört bir yanına ihraç edecek olmaktan gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Kapasite artırımı ve yatırımla gelen inovasyon

Decovita’nın devrimsel ürünü Decovita Quantum, şirketin teknoloji yatırımlarının ve Ar-Ge’ye verdiği önemin bir sonucu. Kurulduğu 2016 yılından bu yana 70 milyon Euro’yu bulan yatırım yapan, teknolojiye verdiği önemle yenilikçi ürünler geliştirerek kendi endüstrisinde çığır açan marka,Ar-Ge temelli üretimiyle bir yandan da ülke ekonomisine katkıda bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.