Dar Gelirliler ve Asgari Ücretli Çalışanlar Devlet Desteği İle Ev Sahibi Olacak!

Dar Gelirliler ve Asgari Ücretli Çalışanlar Devlet Desteği İle Ev Sahibi Olacak!

Hükümet kredisiz ev satın almak isteyen kişiler ile konut kredisi çekerek ev sahibi olmak isteyen kişiler için farklı seçenekler sunacak. Devlet ilk kez ev alanlara 30 bin lira hibe para desteği yanı sıra düşük faizli konut kredisi desteği de sağlayacak.

A+A-

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen 100 bin sosyal konut projesi töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan evi olmayan tek bir dar gelirli kalmayana kadar bu projelerin devam edeceğini duyurmuştu. 

YAPI TASARRUF SANDIĞI

Yapı Tasarruf Sandığı hayata geçirildiği anda ev sahibi olmak için belirlenen bankalar üzerinden birikim hesabı açarak düzenli tasarrufta bulunan kişilere ev aldıkları anda devlette hibe para ödemesi yapacak. 

Aslında şu anda bu sistem konut hesabı olarak bankalar tarafından uygulanıyor. Ancak yapı tasarruf sandığı sisteminde konut hesabından farklı olarak para biriktirmek isteyen kişilere hibe para desteği yanı sıra düşük faizli konut kredisi verilmesi de planlanıyor. 

İLK DEFA EV ALACAKLARA FAİZSİZ KREDİ VE DEVLET DESTEĞİ GELİR Mİ?

Konut hesabının yeni nesil uyarlaması olarak planlanan yapı tasarruf sandığı sistemi ile ne yazık ki şu anda faizsiz konut kredisi desteği verilmesi pek olası görünmüyor. 

Ancak vatandaşları sisteme çekebilmek ve tasarruf yaparak ev sahibi olmalarını teşvik etmek amacı ile çok düşük bir kredi faiz oranı ile konut kredisi desteği verilmesi planlanıyor. Şu anda Ziraat Bankası TOKİ konut kredisi paketinde olduğu gibi 0.49 faiz oranı gibi son derece düşük bir faiz oranı ile konut kredisi verilmesi gibi sisteme olan ilgiyi arttıracak cazip seçeneklerin kampanyaya dahil edilmesi bekleniyor. 

Bu sayede vatandaşın konut hesabı sisteminde sınırlı kalan talebinin arttıırılması hedefleniyor. 

HEM DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ HEM DE 30 BİN LİRA HİBE DESTEĞİ! 

Yapı Tasarruf Sandığı sistemine giriş bankalar üzerinden sağlanacak. Sisteme girmek isteyen kişiler konut hesabı sisteminde olduğu gibi bankalara kendileri başvuruda bulunarak Yapı Tasarruf Sandığı hesabı açacaklar.

Şimdiki sisteme benzer olarak vatandaş kendisine sunulan ödeme planlarından bütçesine uygun olanı belirleyerek en az 36 ay boyunca ev satın almak için düzenli para biriktirecek ve bu süre sonunda biriktirdiği paraya ek olarak 2020 yılı için 30 bin lira olarak uygulanan ve her sene arttırılan tutarda devlet desteği hibe para ödemesi alacak. 

Bu paraya ek olarak yeni sistemde çok düşük faiz oranı ile eksik kalan para için konut kredisi çekmek isteyen kişilere düşük faizli kredi desteği sağlanacak. 

2021 YILINDA HAYATA GEÇİRİLMESİ BEKLENİYOR! 

Yapı Tasarruf Sandığı sisteminin 2021 yılı itibari ile hayata geçirilmesi beklenirken isteyen kişiler için vadeli yani faiz işletilen, isteyen kişiler için ise vadesiz olmak üzere iki farklı hesap seçeneği sunulacak. Hesabında ev sahibi olmaki için para biriktiren kişilere devlet ev alımlarında ilk defa ev sahibi olmaları şartı ile hibe para ödemesi yapacak. 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.