Dap Yapı Nişantaşı Projesinde Öne Çıkan 5 Kriter

Dap Yapı Nişantaşı Projesinde Öne Çıkan 5 Kriter

Dap Yapı yönetim kurulu başkanı Zİya Yılmaz, Nişantaşı projesiyle ilgili açıklama yaptı. Yılmaz projede ön plana çıkacak detayları 5 maddede sıraladı.

A+A-

DAP Yapı'dan Nişantaşı'na sağlıklı ev konseptli yeni proje geliyor. Konum olarak Amerikan Hastanesi ve Ihlamur Kasrı arasından yer alan proje 60 bin metrekare koru alanına komşu proje için ön talep sürecinin başladığını söyleyen DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Nişantaşı Osmanlı’dan bugüne önce saray eşrafının, sonrasında Avrupa’yla iş yapan tüccarların, daha sonra da Türkiye’nin dünyaya açılan yüzü olarak sanatın, modanın, lüksün merkezi konumunda olmuştur” dedi ve şunları söyledi: “Sayısız kitap, film ve belgesele konu olan Nişantaşı’na layık, sadece Türkiye’de değil dünyada da parmakla gösterilecek bir proje geliştiriyoruz. DAP Yapı’nın yenilikçi vizyonuyla Emlak Konut güvencesinin birleşimi olan bu proje; iki kıtayı birbirine bağlayan dünya başkenti İstanbul’umuzun gözbebeği Nişantaşı’nda, 50 yıl sonra bile değerine değer katacak bir eser olacak" dedi.

ziya-yilmaz-001.jpg

Pandemi etkisi

Tüm dünyayı olumsuz bir şekilde etkileyen koronavirüsün gayrimenkul sektörünü en az deprem kadar etikilediğini söyleyen Yılmaz, "“Nasıl deprem öncesi ve sonrası vardı, artık COVID öncesi ve sonrası olacak. 58 bin 300 Çekmeköy, 18 bin 300 kişi de Nişantaşı için hedef kitlenin fikrini alıp sağlık kurulunu oluşturduk ve sağlık kurulunun da görüşlerini alarak insanların nasıl yaşaması gerektiğini sorarak tasarladık, düşündük ve ardından dünyada bir ilk olan ‘sağlıklı evler’ konseptimizi geliştirdik” şeklinde konuştu. 

Bir numaralı öncelik deprem güvenliği

DAP Yapı hayata geçirdiği konut projeleri ile Avrupa’nın en prestijli gayrimenkul ödülleri arasında gösterilen European Property Awards tarafından 41 ödüle layık görüldü. Yurtdışında kazandıkları ödüllere yenisini ekleyeceklerini söyleyen Yılmaz, “Yaptığımız iş aslında küçük kum tanelerinden büyük sanat eserleri yapmak. Bu doğrultuda proje geliştirdiğimiz bölgelerin karakteristiğine uygun, yenilikçi projelere imza atıyoruz. Nişantaşı projesiyle de bu anlamda mimarisi ve konsepti ile dünya birinciliği elde edeceğimize yürekten inanıyorum” dedi. Türkiye’nin deprem kuşağında bir ülke olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “DAP Yapı’nın bundan önce hayata geçirdiği tüm projelerde olduğu gibi Nişantaşı’nda da bir numaralı önceliğimiz deprem güvenliği” ifadelerine yer verdi. 

Avantajlı konum

Türkiye'de lüks markalara ev sahipliği  yapan Abdi İpekçi Caddesi’ne 650 metre uzaklıkta yer alan proje konum olarak avantajlı bir bölgede yer alıyor. Yılmaz projenin konumu ile ilgili şunları söyledi: 
“Proje City’s Alışveriş Merkezi’ne de 300 metre yakınlıkta. Prada, Gucci, Hermes ve Louis Vuitton gibi lüks marka ve restoranlara kapı komşusu olsa da projede özel shuttle hizmeti de sunulacak. Proje başta Amerikan Hastanesi olmak üzere Nişantaşı ve çevresindeki 100’e yakın hastane ve poliklinik, muayenehanelerle birlikte 500’e yakın sağlık birimiyle sağlığın da merkezinde.”

En fazla 10 kat

Nişantaşı Koru'da kat yüksekliği 5 ila 10 arasında planlandı. Bahçe villa ve teras villa olarak planlanan konutlarda en az 4 metre tavan yüksekliği bulunacağı söyleyen Yılmaz, “Yüksek tavanlı, ferah ve insanın içini açan yaşam alanları tasarlandı. Daire büyüklüğünde geniş teraslarda isteyenler havuzuna girebilecek, dileyenler şömine ateşi eşliğinde Boğaz, koru ve Nişantaşı manzarasının tadını çıkarabilecek.”

İşte projenin kriterleri

Ziya Yılmaz proje kriterleri için şunları söyledi: 

1.“Birincisi yüksek katlı olmayacak. İhtiyaç duyulduğu anda yürüyecek çıkılabilecek yükseklikteki evlere sağlıklı ev diyoruz. İkincisi balkon, teras ve bahçe... Sağlıklı evler bahçe yoksa teras, teras da veremiyorsanız kesinlikle geniş balkona sahip olmalı.

2. Nişantaşı projemizi, tamamen bir ‘villa bahçe’ ve kişiye özel detayların düşünüldüğü ‘lüks tekne’ mantığıyla tasarladık.

3.Üçüncüsü ise orman, koru ve yeşil alan ... Yapılan çalışmalar gösteriyor yeşillikler içinde yapılan spor aktiviteleri kronik hastalıklara da iyi geliyor. Biz bu anlamda tamamen ‘orman içi’ mantığıyla Nişantaşı’nın en yeşil projesini hayata geçiriyoruz.

4. Dördüncüsü ise havalandırma sistemi... Bu açıdan bakıldığında ‘sağlıklı ev’ dediğinizde, her dairenin havalandırma sisteminin korona sürecindeki sağlık kriterlerine uygun olarak tasarlanması ve kesinlikle birbirinden ‘bağımsız’ olması ve doğal havalandırma olması gerekiyor.

5. Beşinci ve son kriter ise en son deprem yönetmeliğine göre inşa ediliyor olması.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.