"Daire Aldığınız Firmanın Çalıştığı Beton Firmasını da Araştırın"

"Daire Aldığınız Firmanın Çalıştığı Beton Firmasını da Araştırın"

Depreme karşı beton kalitesinin önemine dikkat çeken Yusuf Mendeş, “Beton, binanın kemik yapısıdır. O yüzden insanların beton firması deyip geçmemesi gerekiyor. İnşaat şirketinden daire alırken o firmanın çalıştığı beton firmasını da araştırsınlar” dedi.

A+A-

1995 yılında resmi olarak kurulan Mendeş Grup Hazır Beton’un temellerini Süleyman Mendeş, 1980’li yıllarda atıyor. Babasının tüm karşı çıkışlarına rağmen memurluktan ticaret hayatına atılan Süleyman Mendeş, ilk olarak bir tane damperli kamyon alarak çalışma hayatına başlıyor. Buradan kazandığı parayla zamanla araç sayısını artıran Mendeş, 1995 yılında ise şirketi kuruyor. Muş’a birçok yenilik katan Mendeş, kentte ilk eleme-yıkama tesisini de hayata geçiriyor. Şirket bir süre sonra kum ocağı, hafriyat işleri, maden ocağı, hazır beton alanında Muş’un en iyisi konumuna geliyor. Baba Süleyman Mendeş, bunun üzerine çocuklarını topluyor ve Muş’un kapasitesinin belli olduğunu ve dışarıya açılmaları gerektiğini söylüyor. Bu karar sonrası yer arayışı yapılırken Aydın’da akrabaların olması ve bu kentte Baba Mendeş’in kış aylarında iş yapması nedeniyle İncirliova’da bir tesis açılması kararlaştırılıyor. Bu tesis çalışmaları sürerken Baba Mendeş bir kaza sonrasında kardeşini kaybediyor. Bu durum Mendeş’i fazla yıpratıyor ve 3 ay sonra kalp krizi sonrası hayatını kaybediyor. Bunun üzerine Süleyman Mendeş’in çocukları bu görevi devralıyor ve 2007 yılında İncirliova’da saatte 120 m3 üretim kapasiteli hazır beton tesisini hayata geçiriyor. Mendeş Grup Hazır Beton Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Mendeş, hikayenin geri kalanını ve şirketin ticaret hayatını anlattı.

5 tane beton santralimiz var

2007 yılında Aydın’da tesisi açtıktan sonra 2012 yılına kadar bir bekleme kararı aldıklarını belirten Mendeş, “Bu süreç sonrasında İlk olarak Gaziemir’de yer açtık. Sonrasında Söke ve Nazilli tesislerini açtık. Söke tesisimizi daha sonra Kuşadası’na taşıdık. Son olarak Bornova tesisini kurduk. İzmir’den tutun Denizli il sınırında bulunan Buharkent ilçesine kadar hizmet kapasitemiz mevcut. Şirket olarak şu an 5 tane beton santralimiz, 2 tane ocağımız (maden ve kum), 1 tane yapı marketimiz var. Bir tane de sosyal tesisimizi yakın zamanda hayat geçireceğiz” dedi.

Bugünden hazırlık yapıyoruz

İşlerini severek yaptıklarını belirten Yusuf Mendeş, müşterilerine her zaman hızlı çözüm ürettiklerini söyledi. Oldukları yerden daha iyiye doğru gitmeyi hedeflediklerini belirten Mendeş, “Her zaman gelişim ve değişim içinde olacağız. Teknolojik yapıyı da bu işin içine koyarak yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz. Şirket olarak durmadan ARGE çalışmalarının içindeyiz. Bugün değil yarın için önümüze çıkacak herhangi bir soruna karşı biz bugünden hazırlık yapıyoruz. Bunun yanında bizim çok gelişmiş bir araç parkımız var. Araçlarımızı durmadan yeniliyoruz. Betonun hızlı dökülmesi gerekiyor. Bu anlamda da lokasyonlarımızı çok iyi ayarlıyoruz. Bizim imkanlarımızı en üst düzeyde kullanabilecek alt yapı imkanlarımız var” dedi.

Temelden çatıya…

Aydın İncirliova'da yapı marketleri olduğunu da vurgulayan Mendeş, “Yapı inşaat noktasında gelen kişilere A’dan Z’ye neye ihtiyaçları varsa onları sunalım isteğiyle yapı marketi kurduk. Gelen müteahhit arkadaşlarımız temelden çatıya hemen hemen tüm malzemeleri bizden alabiliyor” dedi. Hazır beton yanı sıra müteahhitlik faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Mendeş, “İnşaat faaliyetlerine ilk olarak 2013 yılında başladık. Biz standart şeyleri sevmiyoruz. Bu nedenle yaptığımız inşaat faaliyetleri diğerlerinden her zaman daha farklı olmuştur. Bugüne kadar 150’ye yakın konut üretimini hayata geçirmiş bulunuyoruz. Bundan sonra da projelerimiz devam edecek” diye konuştu.

Betonun kalitesi bir binayı sağlam kılar

11 ili vuran deprem hakkında konuşan ve depreme karşı beton kalitesinin önemine dikkat çeken Mendeş, şunları söyledi: “’Deprem öldürmez bina öldürür’ lafını insanların kafasına yerleştirmemiz gerekiyor. Beton, binanın kemik yapısıdır. Betonun kalitesi bir binayı sağlam kılar. O yüzden insanların beton firması deyip geçmemesi gerekiyor. İnşaat şirketinden daire alırken lütfen o firmanın çalıştığı beton firmasını da araştırsınlar. Beton kalitesinde problem varsa o binayı içindeki demirin kurtarması da mümkün değildir.  İnşaattaki en önemli unsur betondur. Deprem ülkesiyiz biz de şirket olarak bunun farkındayız ve bu sorumlulukla en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Biz durmadan kendimizi denetliyor ve yeniliyoruz. En ufak eksik çıkmaması adına gece gündüz çalışıyoruz.”

mehmet-izhan.jpg

Hedefimiz kurumsallaşma

Şirketin CEO’su Mehmet İzhan ise şirketin bugünü ve geleceğine yönelik hedefleri hakkında şunları söyledi: “Mendeş Grup kendi özelinde önemli bir noktaya gelen şirketlerden bir tanesi. Mendeş’in ikinci kuşaktan belki de üçüncü kuşağa geçişinde çok önemli stratejik planlamalar yaptık. Bu bağlamda şirketin marka konumlandırılmasını yerelden ulusala getirme gibi bir hedefimiz var. İlk etapta markamızın herkes tarafından bilinirliğini artırmak istiyoruz. Bu sebepten dolayı çalışma yapımızdan tutun da tedarikçilerimize kadar bir kurumsallaşma evresine girdik. 2023-2025 yılları arasını kurumsallaşma dönemi olarak belirledik. Kurumsallaşmanın sonunda da orta vadeli bağımsız denetim ve SPK’nın süreçlerini yerine getirerek borsaya açılma gibi bir hedefimiz var. Bundan sonrası daha farklı yatırım alanları gerektiriyor. Bu bağlamda GES projemiz olacak. Sahip olduğumuz yapı marketlerinin sayısını artırmak için İzmir ve Bodrum’da çalışmalarımız var. İnşaat alanında da yatırımlarımız olacak ama burada kalitemizi yansıtabileceğimiz doğru projelerin olmasına önem veriyoruz. Örneğin yakın zamanda Kuşadası’nda 13 villalık bir projeye başlayacağız. Şirket olarak 5 yıl içinde tüm Türkiye’de tanınan bir marka olmak istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.