Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Projesi Ağustosta Başlayacak

Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Projesi Ağustosta Başlayacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanı Murat Kurum, cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin ağustos ayı içerisinde açıklanacağını söyledi.

A+A-

Türkiye genelinde konut fiyatlarına yüzde 145 zam gelirken İstanbul'da ortalama konut fiyatı 2 milyona dayanmıştı. Yaşanan yükseliş nedeniyle dar gelirli vatandaş için ev sahibi olmak artık tamamen imkansız hale gelirken gözler TOKİ tarafından satışa sunulacak sosyal konut projesine çevrilmişti. Yapılan açıklama ile bu sene 150 bin sosyal  konut için başvuru alınacağı duyurulmuştu. Beklenen müjdeli haberi bizzat Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum verdi. İşte hiç evi olmayan dar gelirliyi kiradan ile ucuz taksitlerle ev sahibi yapacak sosyal konut müjdesi! 

Vatandaş TOKİ sosyal konut projesi için başvuru tarihini merakla beklerken konu hakkında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan açıklama geldi. Bakan Murat Kurum yaptığı açıklama ile "İnşallah yeni sosyal konut projelerimizi de önümüzdeki ay itibariyle, Cumhurbaşkanımızın milletine vereceği büyük bir müjdeyle duyuracağız. Cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut projesini 81 ilimizde başlatacağız" diyerek Ağustos ayını işaret etti.

 2020 senesinde de yapılan duyuru ile başvuru ekranları açılmış, milyonlarca kişi ev sahibi olma umudu ile satışa sunulan konutlar için başvuru yapmıştı. En çok TOKİ başvurusu yapılan iller konut fiyatlarının aşırı pahalı olduğu İstanbul, Ankara, İzmir ve Gaziantep olarak öne çıkmış, satışa sunulan konutlar için bazı illerde 20-30 kat başvurular yapılmıştı. Peki, TOKİ'nin satışa sunacağı konutların satış fiyatları ve aylık taksit tutarları ne kadar, kaç TL olacak?

Bu sene Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi vurgusu yaparken yükselen fiyatlar nedeniyle taksit tutarlarını düşürmek adına Ziraat Bankası tarafından yüzde 0,40 faiz oranı ile de konut kredisi desteği verilebileceği iddia edildi. Böylelikle vatandaşlar gerçekten kira öder gibi ev sahibi olabilecek. Kuradan adı çıkarak ev sahibi olanlar evlerine taşındıktan sonra taksit ödemeye başlayacak. Peki, TOKİ 150 bin sosyal konut başvuru şartları neler?

TOKİ'nin alt gelir grubu konut projeleri için ev sahibi olmak isteyen kişilerin ilk taşımaları gereken en önemli şart kesinlikle kendilerine, eşi ve bakmakla yükümlü oldukları çocuklarına ait ev bulunmaması olarak öne çıkıyor. Yani projeden sadece ilk kez ev alacak olan kişiler yararlanabiliyorlar. Yine başvuru sahibinin 18 yaşını doldurmuş olması, Türk vatandaşı olması, aylık hane gelirinin kişi başı en fazla 10 bin TL olması da aranılan şartlar arasında yer almaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.