Ciroya Değil, Yılsonunda Yatırım Kabiliyetine Bakıyoruz

Ciroya Değil, Yılsonunda Yatırım Kabiliyetine Bakıyoruz

PVC ve Alüminyum doğramada Ege'nin en büyük firmalarından biri olduklarını söyleyen Doruk Alüminyum Genel Müdürü Okan Baltacı, “Biz olaya ciro olarak bakmıyoruz. Yılsonunda yapabildiğimiz yatırım kabiliyetine bakıyoruz" dedi.

A+A-

1989 yılında demir doğrama ile sektöre adım atan Doruk Alüminyum, daha sonra PVC ve alüminyum doğrama alanında üretime devam etti. Egepen Deceuninck ile 1998'de iş birliğine giden şirket, böylelikle Ege Bölge’sinde hatırı sayılır kapasitede üretici bayi ağına sahip oldu.

2015 yılına kadar PVC doğramanın revaçta olduğu sektörde, alüminyum pencere ve kapı sistemlerine olan talebin artmasıyla bu tarihten itibaren IQ Alüminyum’un bayiliğini de alan Doruk Alüminyum, alüminyum pencere ve kapı sistemleri alanında da paralel olarak yatırımlarına hız verdi.

Şirketin ikinci kuşak yöneticisi Doruk Alüminyum Genel Müdürü Okan Baltacı, 100 kişilik bir kadro ile hizmet verdiklerini söyledi. Baltacı, "6.000 metrekare alan içerisinde kurulan fabrikamızın 2.500 metrekarelik kapalı alanında üretim faaliyetimizi yürütmekteyiz. Bu tesisimizde geniş bir showroom alanımız da mevcut. PVC doğramada günlük 4.000 metretül üretim kapasitesine sahibiz. Alüminyum doğramada da 1.000 metretül üretime sahip iki CNC hattımız var.  Üretim anlamında Ege Bölgesi'nin en büyük firmalarından biriyiz. Bu büyüklük hem kapasite, hem de risk yönetimi anlamında... Biz olaya ciro olarak bakmıyoruz. Çok ciro yapmak, çok başarılı olmak anlamına gelmiyor.. Biz yılsonunda yapabildiğimiz yatırım kabiliyetine bakıyoruz" dedi.

doruk-aluminyum.jpg

25 yıldır ege profil ile çalışıyoruz

Ege Profil A.Ş'nin ürettiği IQ Alüminyum sistemlerini kullanıyoruz" diyen Baltacı,  "Yaklaşık 25 yıldır Egepen'in ana bayisiyiz. İthal grupta Yunan menşeli ve Alman menşeli 2 markanın bayiliğini yapıyoruz" diye konuştu.

20’ye yakın ülkeye ihracat

Perakende kısmında İzmir ve ilçelere hizmet verdiklerini söyleyen Baltacı, "Toplu proje ve uygulamalarda ise 200-300 kilometrelik bir alana yayılıyoruz. Çok uzak olsun istemiyoruz. Satış sonrası destek verebilmeyi önemsiyoruz. 250 bayimize hizmet sağlıyoruz. Bayilerimizin isteklerine göre ürettiğimiz sistemleri, bitmiş ürün olarak teslim ediyoruz.

Bunun yanında bir de ihracat ayağımız var. İhracat üretimlerimizi montajlı ve montajsız olarak ikiye ayırıyoruz. 20'ye yakın ülkeye ihracatımız var. Kapasitemizin yüzde 30'unu ihracata yönlendiriyoruz. 2024 yılı içerisinde yurt dışında şubeleşmeyi istiyoruz. Avrupa,  Birleşik Arap Emirlikleri ve Amerika bizim için hedef pazarlar arasında " dedi.

Dürüstlük, prensibimiz

Şirket olarak birinci prensiplerinin dürüstlük olduğunu belirten Baltacı, şu şekilde devam etti:   "Beyaz dediğimize yarın siyah demiyoruz. Sabit bir karar mekanizmamız var. Bu nedenle düzgün ve kaliteli ürün sunan, ulaşılabilir markalarla çalışıyoruz. Ürün stok alanında çok güçlüyüz. Hem PVC’de hem de alüminyumda çok ciddi stoklarla çalışıyoruz. 2 önemli kriterimiz var.  Birincisi istikrarlı fiyat politikamız, ikincisi ürettiğimiz ve sattığımız ürünün arkasında koşulsuz durmamız."

Amerika’ya açılacak

Doruk Alüminyum Fabrika Müdürü Ali Gün, şirket olarak ilerleyen zamanlarda yurt dışına ağırlık vereceklerini söyledi. Gün, "İlk aşamada Amerika hedefimiz var. 2-3 ay içinde bunu gerçekleştireceğiz. Bunun yanında bayi ağını da genişletmek istiyoruz. Tabi bu süreçte her zaman olduğu gibi ortak kalite anlayışına sahip olduğumuz bayilerle çalışacağız. Üretim kapasitemizi de her yıl yüzde 5 ila 10 oranında artırarak istikrarlı bir şekilde büyümeyi devam ettirmek istiyoruz’ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.