Çırak Olarak Başladıkları Şirketi Satın Aldılar

Çırak Olarak Başladıkları Şirketi Satın Aldılar

43 yıldır Karabağlar’da faaliyet gösteren Nurcan Ticaret, 2016 yılında Serkan Avcılar ve Talip Erbilge yönetimine geçti. Şirkette çırak olarak işe başlayan Avcılar ve Erbilge, kendilerini üçüncü kuşak olarak nitelendiriyor.

A+A-

Karabağlar Yeşillik caddesinde ticari faaliyetlerini sürdüren Nurcan Ticaret, babadan oğula, oğuldan çalışana geçen bir şirket. 1979 yılında kurulan firmaya Serkan Avcılar 1996 yılında, Talip Erbilge 2003 yılında çırak olarak katıldı. İşin mutfağında piştikten sonra 20 yıldan fazla emek verdikleri şirketi devraldılar. Aileden olmasalar da kendilerini şirketin üçüncü kuşağı olarak nitelendiriyorlar. 2016 yılından beri Nurcan Ticaret şirketini yöneten Avcılar ve Erbilge, “Bildiğimiz tek iş bu. Bu yüzden başka bir iş yapmıyoruz. İşimizi sürekli daha ileriye taşımak için emek harcıyoruz” diyor.

Çıraklığını yapmadığınız işin ustası olamazsınız

Çıraklıktan gelip çeşitli aşamalarda çalıştıktan sonra patron olmalarının kendileri için büyük avantaj olduğunu belirten Serkan Avcılar, “Çıraklığını yapmadığınız bir işin ustası olamazsanız. Biz bu işi çok iyi biliyoruz. İşi bildiğimiz için işletmecilikte de çok zorlanmadık. Tezgahtan geldiğimiz ve içeride olan sıkıntıları daha iyi görebildiğimiz için bu sıkıntıları giderdik. Showroom alanımızı daha da ön plana çıkardık. Üstüne koyarak yolumuza devam ettik” dedi.

nurcan-ticaret-karabaglar.jpg

50-60 bin ürün çeşidi var

Nurcan Hırdavat ile ilgili bilgi veren Avcılar sözlerini şu şekilde sürdürdü: “1.200 metrekarelik kapalı alanda hizmet veriyoruz. Bu alanın 300 metrekaresini showroom, geriye kalanı ise depo olarak kullanıyoruz. Mobilya üreticileri, proje çalışan endüstriyel firmalara ve perakende müşterilere yönelik hizmet veriyoruz. Aksesuar grupları, kapı donanımları, mutfak donanımları, kapı çekmece ray sistemleri, batarya, mutfak eviyesi, iç aksesuarlar, imalatta kullanılan tutkal, bant, vida, çivi ve benzeri tüm ürünlerin satışını gerçekleştiriyoruz. Bu sektörde öncülük yapan çoğu firmanın ana bayisiyiz. 50-60 bin çeşit ürünün satışını gerçekleştiriyoruz.”

Kaliteli olmayan ürünü satmıyoruz

“Ürün gruplarında ana hedefimiz ayıplı ürün satmamak” diyen Avcılar, “Öncelikle ürünü bizim beğenmemiz gerekiyor. Fiyat performans ürünleri olabilir ama biz kaliteli olmayan ürünü satmıyoruz. Satmış olduğumuz markalara güveniyoruz, satıştan sonraki süreçte sahada desteklerini de görüyoruz” dedi. Avcılar, tercih edilme nedenlerini de şöyle sıraladı: “Ürün çeşidimizin çok fazla olması ve bunların her fiyat grubuna hitap etmesi tercih edilmemizin sebeplerinde birisi.  Müşterilerimizin bizi tercih etmesinin en önemli nedenini ise personelimizin bilinçli olmasından dolayı doğru ürünü sunması olarak belirtebilirim. Satışlarımızın ise yüzde 50’si perakende, yüzde 25’ini proje firmaları, yüzde 25’ini ise internet satışları oluşturuyor.”

Yenilikleri takip ediyoruz

Hedefleriyle ilgili de konuşan Avcılar sözlerini şu şekilde noktaladı: “Bu sektörde yenilikleri takip etmek çok önemli. Yenilikleri takip ederek işimizi daha iyi götürmeyi hedefliyoruz. Showroom alanımızı genişleterek, daha satılabilir ürünleri showroomumuza ekleyerek daha profesyonel bir şekilde hizmet vermeye devam edeceğiz. Perakende satışlarımızı hızlandıracak aksiyonlar almayı hedefliyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.