Çin'de Yeni Konut Fiyatları Düştü

Çin'de Yeni Konut Fiyatları Düştü

Çin'de yeni konut fiyatları şubat ayında daha da düşerek talebi desteklemek için daha fazla politika desteği çağrılarının altını çizdi.

A+A-

Aralarında Pekin, Guangzhou ve Shenzhen'in de bulunduğu önemli şehirler, geçen ay mortgage kriterlerinde yapılan rekor indirime rağmen üst düzey lokasyonlardaki aylık %0,3'lük düşüşe öncülük etti. Bu oran ocak ayında kaydedilen oranla hemen hemen aynı. Yıllık bazda düşüş, kısmen yüksek bazın etkisiyle %1 ile daha sert oldu.

Üst düzey şehirlerde ikinci el konut fiyatları şubat ayında bir önceki aya göre %0,8 düşerken, ocak ayındaki %0,6'lık düşüşe kıyasla birçok vatandaş için satın alımlar ulaşılamaz olmaya devam etti.

Çin'in emlak sektöründeki çöküş, hükümetin 2021 yılında müteahhitlerin aşırı borçlanmasını engellemek için "üç kırmızı çizgi" politikasını benimsemesinden bu yana ekonomi üzerinde baskı yaratıyor. Politika çeşitli borç türlerini sınırlandırarak ülkenin en büyük gayrimenkul şirketlerinden bazılarının temerrüde düşmesini tetikledi. Çin'in büyüme ivmesinin sürdürülebilmesi için piyasalarda bir geri dönüşün hayati önem taşıdığı düşünülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.