Çin'de Bir İnşaat Şirketi Daha Finansal Kriz Yaşamaya Başladı

Çin'de Bir İnşaat Şirketi Daha Finansal Kriz Yaşamaya Başladı

Çin'in en büyük inşaat şirketlerinden biri olan Evergrande'nin yaşadığı finansal kriz Çin'deki konut satışlarını yavaşlattı. Satışların yavaşlaması ile diğer firmalar da finansal zorluklar yaşamaya başladı. Sunac da likidite sorunu nedeniyle yardım istedi

A+A-

Evergrande’nin ardından Sunac da Çin gayrimenkul sektöründe likidite sorunu yaşayan şirketler arasında yerini alırken ülkedeki konut sektöründe yaşanan yavaşlama daha da derinleşiyor.

Hong Kong Borsasında işlem gören Sunac, konut satışlarındaki yavaşlama sonrasında Shaoixing’deki yerel yöneticilerden finansal konularda şirkete yardımcı olunmasını istedi. Konut piyasası neredeyse durma noktasına gelmiş bir haldeyken şirket yöneticileri yerel yönetime yazdığı bir mektupta “Büyük bir baskıyla karşı karşıyayız” dedi.

Sunac’ın yardım talebi ülkede borç içerisinde bulunan inşaat sektörünün likidite sıkıntısından ne derece etkilendiğini gözler önüne seriyor. Citigroup analistleri ise yayımladıkları bir raporda Evergrande krizinin sonu ne olursa olsun Çin’deki konut fiyatlarının ciddi derecede düşme riski bulunduğuna işaret ediyor.

Sunac’ın dolar cinsin tahvilleri cuma günü ciddi bir düşüş kaydedereken yüzde 5,95 faizli 2024 vadeli tahvili rekor düşük seviyeye geriledi. Sunac, Bloomberg’in Çinli dolar cinsi tahvil endeksindeki en büyük üçüncü şşirket konumunda yer alıyor.

Sunac’ın hisseleri bu ay yüzde 50 civarında değer kaybı yaşarken konut piyasasında yaşanana yavaşlama finansal durumları Evergrande’den daha iyi olan şirketleri bile kötü bir şekilde etkiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.