Çimento Fırsatçılığı: Maliyet Düşüyor, Fiyatlar Yükseliyor

Çimento Fırsatçılığı: Maliyet Düşüyor, Fiyatlar Yükseliyor

Geçtiğimiz yıllarda doğalgaz maliyetlerini gerekçe göstererek fiyatlarını yüzde 600-700 oranında artıran çimento üreticileri doğalgaz maliyetinde yüzde 70'e varan indirimler olmasına rağmen fiyatlarını artırmaya hazırlanıyor.

A+A-

İnşaat sektöründe maliyet artışları durmasına rağmen üreticiler fiyat artırmaya devam ediyor. Enerji fiyatlarındaki düşüşlerin ardından sadece seramik sektörü fiyat indirimine giderken, neredeyse diğer tüm üreticiler fiyat artırmaya devam ediyor.

ÇİMENTO VE CAM FİYAT ARTIŞINDA BAŞI ÇEKİYOR

Üretim maliyetinin büyük bir kısmını doğalgaz giderleri olan cam ve çimentocularda maliyetlerde çok ciddi düşüşler olmasına rağmen fiyatlar gelmedi. Bunun aksine yeni yılda fiyatlar artmaya devam etti. Camın metrekare fiyatı 1.000 liraya ulaşırken dökme çimentonun ton fiyatı 1.650 liraya çıktı. Çimentodaki fiyat artışları hazır beton fiyatlarının da yükselmesine neden oldu. 

ÇİMENTOYA YENİ ZAM GELİYOR

Çimento üreticilerini kar marjlarını daha da yukarı çekmek için yeni bir zamma hazırlanıyor. 1.650 lira olan çimento fiyatları önümüzdeki ay itibariyle 1.800 liraya çıkacak. Çimentodaki fiyat artışlarının konut fiyatlarına yansıması bekleniyor.

MÜTEAHHİTLER TEPKİ İÇİN ŞANTİYELERİ DURDURMUŞTU

Çimento üreticilerinin geçtiğimiz yıllarda uyguladığı fahiş fiyat artışları müteahhitler tarafından büyük tepkiyle karşılanmıştı. Müteahhitler çimento başta olmak üzere inşaat malzemelerine gelen zamlara tepki göstermek için İMKON öncülüğünde şantiyeleri durdurma kararı almıştı. 

ÇİMENTOCULAR EN BÜYÜK MALİYETİMİZ DOĞALGAZ DEMİŞTİ AMA...

Çimento sektörü temsilcileri müteahhitlerin tepkilerinin ardından açıklama yapmış ve en büyük giderlerinin enerji olduğunu, enerji fiyatlarındaki artışlardan dolayı zam yaptıklarını söylemişti. Ancak enerji fiyatları geri gelmesine rağmen fiyatlar artmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum