Çiğli'de Maaşlarını Alamayan İnşaat İşçileri Eylem Yaptı

Çiğli'de Maaşlarını Alamayan İnşaat İşçileri Eylem Yaptı

İzmir Çiğli'de çalıştıkları inşaatta maaşlarını alamayan inşaat işçileri firma sahibine tepki göstererek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi. İnşaat firması sahibi işçilerin eyleminden sonra açıklama yaptı.

A+A-

İzmir'in Çiğli ilçesinde, maaşlarını alamadıklarını iddia eden 50'ye yakın mağdur inşaat işçisi, firma sahibine tepki gösterdi. İşçilerin eylemine aileleri de katıldı. İşçiler, 'Sesimizi duy Reis' yazılı pankartlarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım talep etti. 

İŞÇİLER: İNŞAAT FİRMASI TAŞERONA PARA ÖDEMİYOR

Mağdur işçilerden Maşallah Arslan, "Bizler alın teriyle çalışan inşaat işçileriyiz. Buradaki çoğu işçi gurbet işçisidir. Ailelerin geçimini sağlamak için çok uzaktan gelmiş hasret çeken eşler, babalar ve çocuklarız. Evlerimize 3 aydır para gönderemiyor kiralarımızı dahi ödeyemiyoruz. İnşaat sahibi, taşeronumuza para vermediği için bizde paralarımızı alamıyoruz. Bizler bu inşaatın yapımında çalıştık alın terimizi sarf ettik; ama haksız yere paramızı ödemiyor ve haksızlık yapıyor" dedi. 

İşçiler, inşaat alanında basın açıklaması yaptıktan sonra sloganlar atarak olaysız bir şekilde polis eşliğinde dağıldı.

İNŞAAT FİRMASININ SAHİBİ: TAŞERON FİRMAYA BORCUMUZ YOK

Eylem yapan taşeron işçilere karşı, kendi işçileriyle basın açıklaması yapan İnşaat firması sahibi, “Bazı basın kuruluşlarında firmamızın ve şahsımızın ismi geçirerek sosyal medyadan şirketimizde çalıştığı ve maaşlarını alamadığı iddia edilen işçiler firmamız çalışanı değildir firmamızın sözleşme ile alt taşeron olarak hizmet aldığı taşeron firması ve çalışanlarıdır.  Ve firmaya borucumuz yoktur” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.