Çiğli Tramvay Projesine Bakanlıktan Onay Geldi

Çiğli Tramvay Projesine Bakanlıktan Onay Geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Çiğli Tramvayı projesini onayladı. Kararı İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesabından duyurdu.

A+A-

 Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Çiğli Tramvayı projesinin önünü açan haberi İzmirlilerle paylaştı. Soyer, projenin Ulaştırma Bakanlığı'ndan onay aldığını duyurdu. Soyer mesajında şu ifadelere yer verdi: “İzmir ve Çiğli için müjdeli haber geldi. Çiğli Tramvayı projemiz Ulaştırma Bakanlığı tarafından onaylandı. Başta Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a ve projeyi bakanlık nezdinde takip eden İzmir Milletvekili Hamza Dağ’a müteşekkirim...”



GÜMRÜKÇÜ: O TRAMVAY İZMİR'E GELİYOR
Öte yandan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü de, sosyal medya hesabından bakanlık önünden 'onay belgeli' bir fotoğraf paylaştı ve şu ifadeleri kullandı: “Çiğli Tramvay Projesi, Ulaştırma Bakanı tarafından onaylandı. Şimdi tramvay Cumhurbaşkanı’nın onayına doğru hızla ilerliyor. Emeği geçen herkese teşekkürler.”

ÇİĞLİ TRAMVAY HATTI NEREDEN GEÇECEK?

11 kilometrelik hatta 14 istasyon olacak. Mavişehir İZBAN Deposu bitimindeki Ataşehir İstasyonu’ndan başlayacak olan tramvay, Atatürk Organize Sanayisi’ne uzayacak.  

Tramvayın ilk etabı Ataşehir-Çiğli İZBAN-Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi arası olacak. İkinci etap ise Ata Sanayi Sitesi, Katip Çelebi Üniversitesi üzerine Atatürk Organize Sanayi Sitesi’nden geçerek İstasyonaltı Mahallesi kavşağındaki hat ile birleşerek Ataşehir İstasyonu’nda son bulacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.