Çiğli Tramvay Projesi Yatırım Programına Alındı

Çiğli Tramvay Projesi Yatırım Programına Alındı

İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Tunç Soyer Çiğli Tramvayı'nın yatırım programına alındığı müjdesini verdi. Koronavirüs nedeniyle şu anda başlamanın mümkün olmadığı proje krizin sona ermesiyle ihaleye çıkacak.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka-Çiğli arasında hizmet vermesi planlanan tramvay projesinde önemli bir eşiğin atlanıldığını açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Başkan Soyer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tramvay projesinin yatırım programına alındığını ve koronavirüs salgının hemen ardından ihale için kolları sıvayacaklarını açıkladı.

Soyer açıklamasında “Son günlerde güzel haberler vermeyi ben de özlemiştim. Çiğli Tramvayı için beklediğimiz yatırım programına alınma onayı da Sayın Cumhurbaşkanımız’dan geldi. Bu zor günleri geride bıraktığımızda ihaleye çıkıp yatırımı başlatacağız” dedi.

İKİ ETAPTAN OLUŞUYOR

Çiğli Tramvayı’nın ilk etabı, Karşıyaka Çevreyolu İstasyonu’ndan başlayıp bağlantı köprüsüyle Ataşehir, Çiğli İstasyonaltı mahalleri, Çiğli İZBAN durağı ve Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’ne kadar uzanıyor. Bu etap 3 bin 500 metre uzunluğunda ve dört duraktan oluşuyor.

İkinci etap Ataşehir Mahallesi’nden başlayıp Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, Katip Çelebi Üniversitesi ve Ata Sanayi’den geçerek Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’nde son buluyor. Toplam 7 bin 500 metre uzunluğundaki bu etap 10 duraktan oluşuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.