Çiğli Müteahhitler Derneği Yeni Yönetimi Belli Oldu!

Çiğli Müteahhitler Derneği Yeni Yönetimi Belli Oldu!

Çiğli Müteahhit ve İş Adamları Derneği olağan genel kurulunda Barış Öncü oybirliğiyle 2. kez başkan seçilirken 8 kişilik yeni yönetim kurulu listesi belli oldu.

A+A-

Müteahhitler Federasyonu çatısı altında faaliyet gösteren Çiğli Müteahhit ve İş Adamları Derneği’nin (ÇİMİAD) olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Genel kurulda mevcut başkan Barış Öncü tek aday olarak çıktı. Müteahhitler Federasyonu Genel Sekreterliği ve İzmir Ticaret Odası inşaat komitesi başkanlığı görevlerini de sürdüren Öncü 2. Kez ÇİMİAD yönetim kurulu başkanı seçildi.

Genel kurula misafir olarak katılan Buca Müteahhitler Derneği başkanı Ferhat Özmen Divan başkanlığını yaptı.

cigli-muteahhitler.jpg

YENİ YÖNETİMDE KİMLER VAR?

8 kişilik ÇİMİAD yönetim kurulu listesi yapılan oylama sonucunda belli oldu. Necmi Okumuş, Adnan Baltalarlı, Önder Yeşilkaya, Erdal Mansuroğlu, Cafer Genç, Mehmet Doğan ve Kamil Demirtaş yönetim kurulu üyesi seçildi.

Yakup Yenice, Kayhan Kırkpınar ve Atilla Atlı da denetim kuruluna seçildi.

Yönetim kurulu yedek listesinde Ali Fuat Bayındır, Adnan Yılmaz, Aziz Buğa, Mehmet Taştan, Adem Yiğit, Murat Eflatun, Murat Türksal ve Recep Karışık yer aldı.

baris-oncu-003.jpg

SEKTÖRÜMÜZÜN LEHİNE BİRÇOK DÜZENLEME YAPILMASINDA AKTİF ROL OYNADIK

Genel kurulun açılış konuşmasında faaliyetleri ile ilgili bilgi veren ÇİMİAD başkanı Barış Öncü, “Son 10 yılda değişmeyen kanun ve yönetmelik kalmadı. Derneğimiz yönetmelik ve kanun değişikliklerinde sektörümüz ve vatandaşların lehine olan birçok düzenlemenin yapılmasında aktif olarak rol almıştır. Sığınak Yönetmeliği’nin 1.500 metrekare altındaki yapılarda uygulanmaması kararında derneğimizin önemli bir rolü vardır. Dışarıdan bakıldığında maliyetleri düşürmek için bu düzenleme yapıldı denilebilir. Ancak 1.500 metrekare altı konutlar genellikle dar gelirliler için üretiliyor. Sığınak maliyetini müteahhitler ev fiyatlarına yansıtacaktı. Zaten ev almakta zorlanan dar gelirli daha da zor duruma düşecekti. Biz ev sahibi olmak isteyenlerin de yararına olan bir düzenlemenin yapılmasını sağladık. Derneğimizin ilk yıllarında, kentsel dönüşüm yasasının çıkmasında ve bugünkü şekline gelmesi sürecinde derneğimiz ve federasyonumuz aktif olarak yer almıştır.  Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’nde Federasyonumuz ve Ticaret Odamız ile beraber sektörümüz lehine değişiklikler yapmak için önemli çaba gösterdik. Her daireye bir otopark Yönetmeliği’nin değiştirilmesi için İzmir Ticaret Odası’nda onlarca kez toplantı düzenledik. Yaptığımız girişimler neticesinde yönetmelik değişti. Bugün bir otopark yapmanın maliyeti en az 40 bin TL. Kat karşılığı arsa maliyeti ve vergileri de eklediğinizde bu rakam 100 bin liraya çıkıyor. Vatandaş 400 bin liralık bir evi 500 bin liraya almak zorunda kalacaktı. Biz sadece kendi çıkarlarımızı değil toplumun da çıkarlarını da düşünerek hareket ediyoruz. Kendi işlerimizi ikinci plana atarak, ailemize ayırdığımız zamandan ödün vererek sektörün sorunlarını çözmek için sürekli toplantılar düzenliyoruz. Bu sayede sektörümüzün lehine birçok düzenleme yapılmasını sağladık” dedi.

necmi-okumus-003.jpg

MÜLK SAHİPLERİ VE MÜTEAHHİTLER ARASINDA TAMPON OLACAK

Kentsel dönüşümde geliştirilen NEOPARATİF model ile ilgili bilgi veren Çiğli Müteahhitler Derneği başkan yardımcısı Necmi Okumuş, “Sektörle ilgili yapılan her çalışmada katkı vermeye çalıştık. Hem kentsel dönüşüm, hem imar yönetmeliği, hem otopark yönetmeliği hem de İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği’nde bizim dokunduğumuz birçok madde var. Kentsel dönüşümün önündeki tıkanıklığın önünü açmak için birçok çalışma yaptık. Kentsel dönüşüm ile kentsel dönüşüm müşavirliği tanımı arasında oluşturmaya çalıştığımız yeni model, mülk sahipleri ile müteahhitler arasında tampon oluşturacak. Arka planda görünen veya görünmeyen birçok işi yaptığımız ve Mühendislik faaliyetlerini yürüttüğümüz bu modelin güçlendirilmesi dolaylı olarak müteahhitlik kimliğine verilecek en büyük destek olacaktır. Müteahhitler Federasyonu ve İzmir Ticaret Odası çatısı altında Kentsel dönüşüm müşavirliği ile bir tampon oluşturmaya çalışacağız.”

adnan-yilmaz.jpg

DAHA ÇOK BİLGİ PAYLAŞIMINDA BULUNMALIYIZ

ÇİMİAD kurucu başkanı Adnan Yılmaz konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Müteahhitler Federasyonu eski başkanımız Necip Nasır Çiğli’deki derneğin kuruluş görevini bana verdi. Biz de kurucu yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla beraber bu derneğimizi kurduk. Meslektaşlarımız birçok konuda sıkıntılar yaşıyor. İnşaat malzemelerindeki fiyat artışı, malzemelerin kalitesi konusunda çok sıkıntılar yaşıyoruz. Müteahhitler avukatlarla çok haşır neşir oldu. Bu konularda birbirimize çok ihtiyacımız var. Sözleşmelerden dolayı yaşadığımız sıkıntıları, başka arkadaşlarımızın da yaşaması için birbirimizle paylaşmalıyız. Birbirimizle olan iletişimimizi artırıp daha fazla bilgi paylaşmalıyız. Yeni yönetimin bu konuyu hassasiyetle ele almasını öneriyrum. Yönetimde görev alan arkadaşlara hayırlı olmasını diliyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum