Çiçekliköy, Yakaköy ve Beşyol'daki 2B Arazileri Satışa Çıktı

Çiçekliköy, Yakaköy ve Beşyol'daki 2B Arazileri Satışa Çıktı

Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü Milli Emlak Daire Başkanlığı, Bornova'nın Çiçekliköy, Yakaköy ve Beşyol mahallelerinde yer alan 825 adet 2B taşınmazının satışa sunulduğunu duyurdu. Devletin satışlardan 500 milyon TL gelir elde etmesi bekleniyor.

A+A-

Bornova İlçesi, Yaka, Çiçekli, Beşyol ve Karaçam mahallelerinde bulunan, Doğal Nitelikli Doğal Koruma Alanı ve Sürdürülebilir Koruma ve  Kontrollü Kullanım Alanıı olarak belirlenen,  6292 sayılı uyarınca  satış talebinde bulunulan taşınmazlara ilişkin, 2/b vasıflı Hazine taşınmazlarının satış işlemleri Milli Emlak Dairesi Başkanlığınca başlatıldı.

Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü Milli Emlak Daire Başkan Vekili Ali Aykut Tenğerli, bu satışlar sayesinde uzun yıllardır süren büyük bir mağduriyetin giderileceğini belirterek “Sadece Bornova ilçemiz Yaka Mahallesinde 825 adet 2/b taşınmazı mevcut olup Kadastro tarafından belirlenen hak sahibi sayısı 1502’dir. Akdi halefiyetler ile birlikte bu sayı 4800 vatandaşımıza ulaşmıştır. Büyük bir mülkiyet sorunu haline gelen 2/b taşınmazlarının satışıyla bölgede uzun süredir devam eden mülkiyet bazlı mağduriyetlerin önüne geçilmiş olacak, ayrıca Devletimizin bütçesine toplamda 500 milyon TL gibi bir gelirin kazandırılacağını tahmin etmekteyiz” dedi.  

AL-SAT RANTININ ÖNÜNE GEÇİLECEK

Hak sahiplerini bilgilendirerek oluşabilecek mağduriyetlerin önüne geçmeye çalıştıklarını söyleyen Tenğerli, “Özellikle hak sahipleri ve köylülerimizin mağduriyetini önlemek birinci önceliğimiz, bunun yanında 2/b vasıflı taşınmazları bölmek suretiyle köylüden aldıktan sonra küçük parçalara ayırarak al-sat yapan ve bu şekilde rant elde eden kişilerin de önü kesilmiş olacaktır” dedi.  

BUCA VE KEMALPAŞA’DA SATIŞLARA DEVAM

 Bornova haricinde Milli Emlak Dairesi Başkanlığı’nca Buca Belenbaşı, Kemalpaşa Damlacık mahallelerinde de yine hak sahiplerine satış işlemlerine süratle devam edilmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.