Çevre Şehircilik Bakanlığı İnciraltı'nda İmar Çalışmasına Başladı

Çevre Şehircilik Bakanlığı İnciraltı'nda İmar Çalışmasına Başladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İnciraltı'nda sağlık turizmine yönelik imar çalışmalarına başladı. Birkaç ay içerisinde tamamlanması planlanan planların en geç şubat 2019'da askıya çıkacağı ifade edildi.

A+A-

İzmir'in en önemli gelişim alanlarından biri olarak görülen İnciraltı, yıllardır açılan davalar nedeniyle plansız kaldı. Daha önce Büyükşehir Belediyesi ve çeşitli odaların açtığı davalarla 2 kez iptal olan ve yıllardır bir türlü planlanamayan İnciraltı'yla ilgili beklenen müjde geldi. Bölgede 15-20 bin kişiye iş kapısı olacak 10 milyar dolarlık yatırımın önünü açacak yeni imar planlarıyla ilgili Yeni Asır'a özel bir açkılamada bulunan AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül, "Yine 'sağlık' temasıyla yapılacak yeni plan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanıyor. Birkaç ay içinde tamamlanacak.
En geç Şubat ayında da askıya çıkacak" dedi.

BÜYÜK SEVİNÇ VAR

Şengül'ün açıklaması İnciraltı'ndaki toprak sahipleri arasında büyük sevinç yarattı. İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, "40 yıldır süren şehrimizin bir numaralı sorununun çözülmesi ile İzmir ekonomik sıçrama yaşayacak. Konu İzmir ve İzmirliler olunca her zaman siyaset üstü davranan hükümetimize çok teşekkür ederiz. İnciraltı planlandığında İzmir'in milli hasılası önümüzdeki yıllarda yüzde 20 oranında büyüyecektir" dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.