Çeşme’nin Marka Değerini Artıracak Yatırımlara İmza Atmaya Devam Ediyoruz

Çeşme’nin Marka Değerini Artıracak Yatırımlara İmza Atmaya Devam Ediyoruz

Çeşme’de uzun yıllardan beri arsa geliştiren Demirel İnşaat yatırımlarını sürdürecek. Şirketin ikinci kuşak temsilcilerinden Artun Şeber "ilçenin marka değerini artırmayı hedefleyen inşaat ve turizm projelerine imza atmaya devam edeceğiz" dedi.

A+A-

Demirel İnşaat’ın kurucusu Erdal Demirel, 1979 yılında Üçkuyular’da Erdal Ticaret ismiyle yapı malzemeleri satışıyla ticaret hayatına başladı. Yıllar içerisinde inşaat sektörüne de giren Erdal Demirel, 1990’lı yıllarda inşaat malzemeleri satışını bırakarak tamamen müteahhitliğe yöneldi. Demirel İnşaat, ağırlıklı Balçova olmak üzere Üçkuyular, Poligon, Yenişehir, Özdere, Urla-Çeşmealtı bölgelerinde binin üzerinde konut inşa etti. Demirel Ailesi’nin ikinci kuşak temsilcileri Hakan Demirel, Sibel Demirel Şeber ve Artun Şeber’in katılmıyla şirket, daha dinamik bir yapıya kavuştu. Şirketin genç kuşağını biraz tanıtalım. Ailenin en genç üyesi Hakan Demirel. Turizm-otelcilik ve işletme mezunu. Üniversite eğitiminden sonra şirkette daha aktif çalışmaya başladı. İnşaat faaliyetlerinin yanı sıra Demirel Yapı’nın turizm yatırımlarıyla da ilgileniyor. Şirketin diğer genç temsilcileri Sibel Demirel Şeber ve Artun Şeber ise Dokuz Eylül Üniversitesindeki eğitimlerini tamamladıktan sonra hayatlarını birleştirdi. Çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri bölümünü bitiren Sibel Demirel Şeber, aile şirketinde hemen işe başlarken inşaat mühendisliği bölümünden mezun olan Artun Şeber, yüksek lisans eğitimini bitirip 9 yıl hava kuvvetlerinde mühendis olarak çalıştıktan sonra 2012 yılında aile şirketine dahil oldu.

Yeni yaşam tarzı cazibesini artırdı

Sohbetimize ilk olarak Artun Şener ile başlıyoruz. Uzun yıllardır arsa geliştirme ve inşaat imalat faaliyetlerini sürdüren Demirel Yapı’nın 2014 yılından itibaren inşaat imalat faaliyetlerini pasifize ederek arsa geliştirme faaliyetlerine hız verildiğini belirten Artun Şeber, uzun yıllardır hedef bölge olarak belirledikleri Çeşme’de yatırımlarına ağırlık verdiklerini ifade etti. Şeber şunları söyledi: “İzmir içinde, imarlı arsa arzının azaldığını ve rekabetin artacağını çok önceden öngörerek arsa yatırımları için Çeşme bölgesine yöneldik. Çok uzun zamandan beri hedef bölge olarak belirlediğimiz Çeşme’de hem arsa yatırımları yapıyoruz hem de arsa geliştiriyoruz. Çeşme’yi tercih etmemizde en önemli etkenlerden biri şüphesiz otoyolun olmasıydı. Çok hızlı gelişeceğini ve cazibe merkezi haline geleceğini öngörmüştük. İzmir-İstanbul Otoyolu ve pandemi ile beraber Çeşme’ye olan talep beklentilerimizin de üzerine çıktı. Artan imarlı arsa talebi karşısındayeteri kadar olmayan imarlı arsa arzı, imarlı arsa fiyatlarını hızlı bir şekilde yükselişe geçirdi. Arsadaki fiyat artışları doğrudan konut fiyatlarını da etkiledi. Dolayısıyla fiyatlardaki artışlar bizim arsa alımlarımızı da etkiliyor. Ancak Çeşme’de şöyle bir geçek var. Fiyatlar ne kadar artsa da buradaki gayrimenkuller talep oluyor. Satın alma gerçekleştiren insanlar üst gelir grubu. Satışlar yaz başı ve yaz sonunda daha hareketli oluyor. Pandeminin getirdiği yeni yaşam tarzı Çeşme bölgesindeki satışları daha da artırdı. Özellikle müstakil villalara olan talep çok ciddi seviyelere çıktı. Bunun en belirgin örneği geçtiğimiz yaz başında iş birliği yaptığımız ortaklarımızın satılık villaları büyük bir talep gördü. Nitekim yatırımlarını bekletenler yeni projelerin inşaatlarına hızlı bir şekilde başladılar. Ön talep aşamasında olan bazı projelere talepler devam ediyor.”

artun-seber.jpg

İnşaat ve turizm yatırımları

Şirketin inşaat ve turizm sektöründeki yatırımlarından bahseden Artun Şeber, “Turizm yatırımlarına daha da ağırlık vereceğiz. Dalyanköy bölgesinde 2 adet yeni turistik tesis yatırımımız var. Bir adet termal otel ve bir adet de lüks apart projesi yatırımı yapacağız. Bu turistik tesislerin işletmelerini kendimiz üstlenmeyi planlıyoruz. Özveri ve gayret ile sürdürdüğümüz aile şirketinin varlıklarını ve çalışma sahasını genişleterek grup şirketi olma yolunda ilerliyoruz. Şu anda geliştirdiğimiz arsalar üzerinde inşaatı tamamlanmış, devam eden ve başlayacak değişik kategoride projeler bulunuyor. Bu projelerin hepsinin ortak özelliği gerçekleştirildiği bölgelere katma değer katan projeler olmalarıdır.” İfadelerini kullandı.

Çeşme'de Yaşa

Çeşme’de Yaşa, Demirel İnşaat çatısı altında kurulan yeni bir marka. Çeşme’de Yaşa markasıyla ilgili bilgi veren Artun Şeber, “Projelerin inşası firma olarak bilfiil tarafımızdan yapılmadığı için bu markayı kurma ihtiyacı duyduk. Bizim geliştirdiğimiz arsalarda yüklenici firmalar tarafından yapılan projeleri bir havuzda Çeşme’de Yaşa markası adı altında toplayarak pazarlamayı hedefledik. “www.cesmedeyasa.com” web sitemizden Çeşme’nin farklı lokasyonlarında yer alan satışa çıkardığımız projeleri sunuyoruz. Kişilere istedikleri özellikte bir konut bulma imkanı sağlıyoruz. Çeşme’de yeni bir ofis açtık. Pazarlama faaliyetleriyle markamızı tanıtmaya başladık. Satış portföyümüzde değişik kategorilerde birçok proje var. İnşaat ruhsatı alma aşamasında olan birkaç projeyi daha ekleyeceğiz. Bizi tanımayan bazı müşteriler zaman zaman bizim emlak firması olduğumuzu zannediyorlar, biz emlak firması değiliz. Arsa odaklı çalışan kendi varlıklarımızla büyüyen bir inşaat firmasıyız. Kendi arsalarımızda geliştirilen projeleri pazarlıyoruz. Projelerimizin her aşamasında oluyoruz. Bazı projeleri kendimiz geliştirip müteahhit firmaya veriyoruz. Mimari çizimlerden anahtar teslimine kadar her aşamada projenin içerisinde yer alıyoruz” dedi.

Prestijli projeler

Çeşme’deki tüm projelerin üst gelir grubuna hitap ettiği için lüks bir çizgide yapılması gerektiğine dikkat çeken Artun Şeber şu ifadelere yer verdi: “Çeşme’de son yıllarda tamamen lüks yapılar üretilmeye başlandı. Markalı konut üreticileri geliyor ve prestijli projeler üretiyor. Üst gelir grubuna hitap eden bir bölge olduğu için müşteriler kendi yaşam tarzına hitap edecek lüks ve prestijli konutlar satın almak istiyor. Firmalar müşterilerin taleplerine cevap verebilmek için de belirli standartlarda projeler geliştirmek durumunda kalmaktadırlar. Arsa payı değerinin yüksek olduğu bir bölgede daha düşük kalitede bir proje üretilirse hedeflenen rakamlara alıcı bulmakta güçlük çeker. Bu da büyük bir hayal kırıklığına sebebiyet verir. Arsalar değerli. Düşük nitelikli bir proje, arsayı heba eder.”

sibel-demirel-seber.jpg

Yatırımlarımıza devam edeceğiz

Son olarak sözü kadınlara bırakıyoruz. Sibel Demirel Şeber, uzun bir süredir Çeşme’de arsa geliştirdiklerini ve orta-uzun vadede yine hem arsa yatırımı-geliştirme hem de turizm yatırımlarına devam edeceklerini söyledi. Şirketin gelecek planları ile ilgili bilgi veren Sibel Demirel Şeber, “Çeşme’ye değer katacak, bölgenin gelişimine katkı sağlayacak yatırımlar yapmaya devam edeceğiz. Sadece bir konut değil bir yaşam sunuyoruz. Turizm projelerimiz de marka değeri yüksek ve bölgeye katma değer sağlayacak işletmeler olacak. Termal otelimizin marka değeri yaratılması açısından zincir bir otel markası ile anlaşma sağlayacağız. Çeşme’yi seviyoruz. Orta ve uzun vadede Çeşme’de yatırımlarımız devam edecek” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.