Çeşme'de Kimlerin Arazisi Kamulaştırıldı?

Çeşme'de Kimlerin Arazisi Kamulaştırıldı?

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek Yeni Çeşme projesi kapsamında çok sayıda arazi kamulaştırıldı. Kamulaştırılan arazilerin tapu sahipleri netleşti.

A+A-

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından kamulaştırıldığı için tapulara şerh konulan Urla ve Çeşme’deki arazilerle ilgili süreç devam ediyor. Urla Zeytineli’ndeki araziler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da onayladığı son Resmi Gazete kararıyla kamulaştırma listesinden çıkartılmıştı.

Egedesonsöz'de yer alan habere göre; Planı ilan edilen ve görselleri çıkan “Yeni Çeşme Projesi’nin” Alaçatı ve Çeşme kısımlarındaki mülkler de belli oldu.

ZORLU GRUP: 600 DÖNÜM

Yaklaşık 2 bin dönüm olan Çeşme İlçesi’ndeki araziler projenin hayata geçmesiyle birlikte iptal edilen Alaçatı Ekrem Pakdemirli Havalimanı Projesi’nin etrafında bulunuyor. Arazilerin en büyük kısmının mülkiyetini Zorlu Grup oluşturuyor. Zorlu Holding’in sahibi Nazif Zorlu’nun onayıyla geçmiş yıllardan itibaren toplanan arazi 600 dönümün üzerinde görünüyor.

MADİKAL PARK: 400 DÖNÜM 

Projenin hayata geçeceği Alaçatı bölgesinde kamulaştırma kararı alınan ve tapulara şerh konulan ikinci büyük arazi Medikal Park Hastanesi’nin. Yaklaşık 400 dönüm arazinin sahibi kayıtlarda Medikal Park Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Zafer Beken ile Genel Müdür Veysi Kubba’dan oluşuyor.

MAGAPOL İNŞAAT VE KÜÇÜKBAY

Çeşme’de yaşayan ve Alaçatı’da ikamet eden yerli ailelerin de hisselerinin bulunduğu listede Megapol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Gökdemir ile Orkide Yağları Sahibi Ahmet Küçükbay’ın da tapulu arazileri yer alıyor. İki ismin arazi metrekarelerinin düşük olması dikkat çekiyor.

Urla ve Çeşme’deki arazilerle ilgili süreç devam ederken, Urla Zeytineli’ndeki araziler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da onayladığı son Resmi Gazete kararıyla kamulaştırma listesinden çıkartılmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.