Büyümek Sabır İster!

Büyümek Sabır İster!

Altınözek İnşaat Malzemeleri’nin sahibi Ahmet Altınözek, “Büyümek kolay olmadı. Hep sabır istiyor. Sabredince büyüyorsunuz. İnanmadığımız ve güvenmediğimiz ürünü satmıyoruz. 21 yıldır ilkelerimizden taviz vermeden büyüdük” dedi.

A+A-

 

1999 Marmara Depremi öncesinde farklı alanlarda ticari faaliyetlerini devam ettirirken 3-4 katlı bir bina inşaatı ile müteahhitliğe başlayan Ahmet Altınözek depremin ardından inşaat yapmaktan vazgeçti. Deprem sonrasında yeni konut ihtiyacından dolayı inşaat sektörünün yükseleceğini öngören Altınözek, inşaat malzemeleri satışı yapmaya karar verdi. 2001 yılında Gıda Çarşısı’nda 50 metrekarelik bir dükkanda başlayan Altınözek İnşaat Malzemeleri, yıllar içerisinde büyüyerek hem ürün portföyünü hem de satış adetlerini artırdı. Mevcut mağazasını büyüten ve yeni bir mağaza açan Ahmet Altınözek, 4-5 bin metrekarelik bir depo alanı oluşturarak stoklarını güçlendirdi. Stoklarını daha da güçlendirmek amacıyla Kemalpaşa’da 10 bin metrekarelik yeni bir depo alanı daha oluşturacak olan Altınözek, merkezini de buraya taşıyacak. Gıda Çarşısı’ndaki mağazalarda ise perakende satışları devam edecek.  İlk olarak Ece Banyo, Newarc ve Tema Banyo bayiliklerini alan Altınözek, ilerleyen yıllarda ECA- Serel, Seramiksan, Weber, Creavit, İsvea gibi markaların toptan dağıtıcılığını da üstlendi. Satışlarının yüzde 70’ini İzmir ve Ege Bölgesi’ndeki alt bayilere gerçekleştiren firmanın müteahhit ve perakende satışı da bulunuyor.

Krize karşı antrenmanlıyız

Ekonomik krizlerle yaşamayı öğrendiklerini belirten Altınözek İnşaat Malzemeleri’nin sahibi Ahmet Altınözek, “1994, 2001, 2008, 2018 ekonomik krizini yaşadık. Pandemi ile ilk defa karşılaştık. Pandemi ciddi bir krizdi. Firmamızı krizde kurduk hala kriz ortamında ticaretimize devam ediyoruz. Bu coğrafyada kriz bitmiyor. Krizlere karşı antrenmanlıyız” dedi.

Çok iyi hizmet veriyoruz

Küçük bir dükkanda başlayıp bu noktaya gelmenin kolay bir iş olmadığını ifade eden Ahmet Altınözek, “Büyümek kolay olmadı. Hep sabır istiyor. Sabredince büyüyorsunuz. İnanmadığımız ve güvenmediğimiz ürünü satmayız. Sözümüzde dururuz. Çok iyi hizmet veririz. 21 yıldır ilkelerimizden taviz vermiyoruz. Satışını gerçekleştirdiğimiz markalarda Ege Bölgesi’nde en çok satış yapan ilk 3 bayiden biriyiz. Kemalpaşa’daki yeni yatırımımızla daha profesyonel, daha sistemli bir yapıya geçmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Tedarik noktasında yaşanan sıkıntıları güçlü stoklarla absorbe ettiklerini belirten Ahmet Altınözek, fiyat artışlarını hemen ürüne yansıtmadıklarını yeni fiyatlarla stoktaki ürünlerin fiyatlarını harmanlayarak piyasayı destekleyen bir fiyat politikası izlediklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.