Büyükşehir'in Otoyol ve Tünel İhalesine 37 Firma Teklif Verdi

Büyükşehir'in Otoyol ve Tünel İhalesine 37 Firma Teklif Verdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca ile Bornova’yı bağlayacak 7 kilometre uzunluğundaki 6 şeritli yeni yol projesinin yol ve kavşak düzenlemesi ile 2.5 kilometrelik tünel ihalelerini tamamladı. 37 firmanın yarıştığı iki ihalenin toplam bedeli 155 milyon TL

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Buca-Onat Caddesi ile Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Çevre Yolu Arası Bağlantı Yolu” projesi kapsamında iki büyük ihaleyi gerçekleştirdi.

7 kilometrelik bağlantı yolu projesi kapsamındaki 2 adet viyadük ile 2 adet altgeçit ve 1 adet üst geçit yapılması işlerini kapsayan yol ve kavşak düzenlemesi ihalesini, katılan 13 firma arasından 45 milyon 284 bin 699 TL'lik teklifle Ezekar Yapı İnşaat Anonim Şirketi - Mapek İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi (İş Ortaklığı) kazandı. Yer tesliminden itibaren iş süresinin 650 gün olarak belirlendiği proje için 10 günlük itiraz süresinin ardından sözleşme imzalanacak.

İzmir'in en uzun tüneli için 110 milyonluk ihale

Aynı proje kapsamında 2,5 km uzunluğuyla İzmir'in en uzun tüneli de inşa edilecek. Buca Onat Caddesi ile Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Çevre Yolu bağlantısını sağlayacak  tünel ihalesine 24 firma katıldı. İhaleyi 109 milyon 900 bin 827 TL'lik teklif sunan HGG İnşaat Anonim Şirketi kazandı. “İki tüp tek tüneli” kapsayan projenin, yer tesliminden itibaren 900 günde tamamlanması öngörülüyor.

Sırada bir ihale daha var

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent trafiğine nefes aldıracak proje kapsamında önümüzdeki günlerde bir ihale daha yapacak. Tünelin elektromekanik işleri çerçevesinde havalandırma, aydınlatma ve benzeri işlere yönelik ayrı bir ihale gerçekleştirilecek.

250 ağaç tünelle korunacak

Yeni projeyle Homeros Bulvarı’nı Otogar’a kadar uzatacak olan  İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca ile Bornova arasında kalan bölümü de “derin tünelle” geçecek. 2.5 kilometrelik iki adet tüp tünel, aynı zamanda “tamamı kent sınırları içinde olan en uzun karayolu tüneli” olacak. Tünel projesi sayesinde yol güzergahında kalan 250 civarındaki ağaca dokunulmayacak. Buca Ufuk Mahallesi ile Bornova Çamkule arasında kalan bölümde gerçekleştirilecek derin ve çift tüp tünel projesinin bir diğer avantajı ise bu bölgedeki kamulaştırma ihtiyacını da ortadan kaldırması.

Trafik rahatlayacak

İzmir trafiğine büyük rahatlama getirecek yeni güzergah, Buca Onat Caddesi’nden başlayarak Otogar’a kadar uzanacak ve Buca, Bornova, Konak ilçelerinden geçecek. Büyük bir bulvar olarak açılacak yeni yol, 35 metre genişliğinde ve (3 gidiş - 3 geliş) toplam altı şeritli olarak hizmete açılacak. Çamlık, Mehtap, İsmetpaşa, Ferahlı, Ulubatlı, Mehmet Akif, Saygı, Atamer, Çınartepe, Merkez, Zafer, Birlik, Koşukavak, Ufuk, Çamkule, Meriç, Yeşilova ve Karacaoğlan mahalleleri aşılarak Bornova Kemalpaşa Caddesi’nden Otogar’a bağlantı sağlanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.