Buse Terim Ortaköy'deki Villasına Taşındı

Buse Terim Ortaköy'deki Villasına Taşındı

Ortaköy'deki yeni villasına taşınan Buse Terim evinin kapılarını ilk kez Instyle Home dergisine açtı.

A+A-

Nisan’da ailesi ile beraber taşınan Terim, “Burayı tercih etmemizdeki en büyük etken, konum olarak merkezi olmasıydı. Trafikte zaman harcamak istemediğimden ev ve iş mesafesinin yakınlığı önemliydi benim için. Çocuklarımın toprakla iç içe büyüyebilecekleri bir ev olması için bahçeli bir yer istemiştik” diye neşeyle anlatmayı sürdürüyor. Evde onları yansıtan renkleri, anıları canlı tutmayı sağlayan aile fotoğrafları gibi detayları görmeyi sevdiğini söylüyor. Pastel ve gri tonlarının hâkim olduğu, ahşap sıcaklığının hissedildiği bir dekorasyonu tercih ettiklerini belirtiyor.Çekim günü evde olan ve evin bazı bölümlerinin düzenlemesinde onlara destek veren Laxmi Interiors kurucusu iç mimar Pınar Hacıraifoğlu da söze giriyor: “Bu evi bir ayda içinde yaşanacak şekilde ev sahiplerine teslim ettik. Üst katta yer alan ve salona açılan mutfak kapalı hale getirildi. Çocuk odalarından bir bölümü değiştirildi. En büyük yapısal değişim alt katta oldu. Koridor duvarları çıtalı ahşaplarla kaplandı.” dedi.

Açık tonlar yerine pastel, bej ve gri

Dekorasyon seçimleri hakkında şu yorumlarda bulunuyor Terim, “Mermerin orta sehpa ya da TV ünitesi gibi mobilyalara çok yakıştığını düşünüyorum. Renk seçimlerim odanın ruhuna, kullanım alanına göre değişim gösterebilir. Ama çok açık tonlar yerine pastel, bej ve grinin tonlarını tercih ediyorum. Kumaşların yumuşak en önemlisi de çocuklarımın rahat hareket etmelerini de istediğim için temizliği kolay kumaşlar olmasını burada önemsemiştim.” Evde en çok alt salonda vakit geçiriyorlarmış. Terim, “Çocuklarla bu salonda oyunlar oynar, onlar uyuduktan sonra da dizi izleriz” diye anlatıyor.Güzel kokan bir mum, orta sehpasında çiçek dekorasyonda olmazsa olmaz onun için. “Çiçeklerin eve özel bir enerji kattığını düşünüyorum. Mum ise her yurtdışı seyahatinde mutlaka aldığım aksesuvarlardan olur.” 

İdolüm annem

Evde misafir ağırlamaktan hoşlandığını belirten Terim, “Genelde ailelerimiz ya da yakın dostlarımızdır gelenler. Ev sahibi olarak titizimdir. Hiçbir şeyin eksik olmamasını isterim. Annem bu konuda tek idolümdür. Ne de olsa onun muhteşem sofralarını ve misafir ağırlama sanatını görerek büyüdüm. Böyle zamanlarda gelen misafire göre sofranın temasını belirlerim. Onların sevebileceği bir menü hazırlarım. Sofra sunumunda renklerin uyumlu olmasına çok özen gösteririm. Alışılmışın dışında farklı masa aksesuvarları kullanmayı da ihmal etmem” diye ifade ediyor. Yeni evindeki huzur gözlerinden okunan Terim, evde daha çok soft caz ya da çocuk müzikleri dinlediklerini söylüyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.