Bugünün Değil Yarının  Ürünlerine Yatırım Yaptık

Bugünün Değil Yarının Ürünlerine Yatırım Yaptık

Kuruldukları günden beri kaliteye ve yeniliğe önem verdiklerini belirten Özışık Ticaret’in 2. kuşak yöneticisi Cüneyt Çabuk, “Ürünlerin trendlerini, piyasadaki gelişimi ve değişimi çok iyi takip ettik. Bugünün değil yarının ürünlerine yatırım yaptık” dedi

A+A-

1970 yılında Faruk Çabuk tarafından kurulan Özışık Ticaret Ferudun Çabuk ve Cüneyt Çabuk tarafından yönetiliyor.  1999 yılında üniversiteden mezun olduktan sonra şirkete dahil olan Cüneyt Çabuk şirketle ilgili şu bilgileri paylaştı: “Kurulduğumuz günden beri global markaların ürünlerini satıyoruz. Philips markasının en eski bayisiyiz. Onun dışında global markaların Ege bölge distribütörüyüz. Birçok yerel markanın da bölge distribütörlüğünü yapmaktayız. Şirket olarak akıllı ev otomasyonu, enerji ve zayıf akım kablosu, anahtar, priz, aydınlatma grupları vb. tüm ürün gruplarında yer alıyoruz. Son olarak elektrikli araç şarj ünitelerinin satışını gerçekleştiriyoruz.”

Fiyat rekabetine girmedik

“Kurulduğumuz günden beri herhangi bir ürünü satarken kaliteye çok önem verdik” diyen Çabuk sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu süreçte ortalama kaliteyi bile kabul etmedik. Her zaman standarttın üstünde bir kaliteyi benimsedik. Ürünlerin dönemlerini, trendlerini, piyasadaki dönüşümünü çok iyi takip ediyoruz. Dünya bu sektörde nasıl gelişiyor ve değişiyor bunu iyi analiz ettik. Böylece 2-3 yıl sonrasını gördük. Özışık olarak global firmalarla çalıştığımız ve yenilikleri takip ettiğimiz için her gelişmeyi yakaladık ve uyguladık. O yüzden 50 yıldır ayakta kalmayı başardık. Para kaybı olsa da bugünün değil yarının ürünlerine yatırım yaptık. Her zaman 1. sınıf kalite üzerinde durduk, fiyatla rekabete girmedik.  Biz ‘ucuz ürün kullanacak kadar zengin değiliz’ mottosuyla hareket ettik.”

Ulusalda satış yapmanın hazırlığını yapıyoruz

Satış ağıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Çabuk “Ege, Akdeniz ve alt Marmara bölgesinde satışlarımız yıllarca mevcut. Bu dönemde Adana, İç Anadolu, Güney ve Anadolu bölgesine hizmet verecek bir pazarlama ekibi oluşturduk. Önümüzdeki süreçte bayiliğini yaptığımız birkaç ürünü ulusal bazda satmanın hazırlıklarını yapıyoruz. Akıllı ev, dış cephe aydınlatma, elektrikli şarj üniteleriyle ilgili yatırımlarımızı önümüzdeki dönemde artırmayı düşünüyoruz. Bunun yanında firma olarak tedarik noktasında kendi stoklarımızı güçlü tuttuk. Zaten global ölçekli firmalarla çalıştığımız için onların tedarikleri çok güçlü. Bu yüzden ürün sıkıntısı çekmedik” dedi.

Tek merkezde her şeyi toplayacağız

Güvene dair bir anlayışları olduğunu kısa soluklu değil uzun soluklu ilişkiler kurduklarını belirten Çabuk, “Gerek mal alımı gerek mal satışı yaptığımız firmalarla uzun süreli ticaret gerçekleştirdik. Bizim üçüncü nesil ticaret yaptığımız şirketler var” dedi. Firma olarak 1.200 metrekare kapalı alanda hizmet verdiklerini söyleyen Çabuk, “Bunun 350-400 metrekare alanında perakende satışımız var. İzmir’in muhtelif yerlerinde 2 tane 2000 metrekare depomuz var. 2023-2024 yılı gibi büyük bir merkeze geçme gibi bir planımız var. Tek bir merkezde her şeyi toplayacağız böylece” diye konuştu.

Elektrik sektörünün çok büyük bir değişim yaşadığını söyleyen Çabuk, “80-90’larda inşaat sektöründe elektrik dendiğinde kablolama, aç-kapat anahtarları, askı takımları vb. vardı. Bir evin maliyetinde bunlar yüzde 1-2’yi belki buluyordu. Günümüzdeki özel-gizli aydınlatmalar, akıllı ev sistemleri gibi konular girdiği için elektrik maliyetleri artış gösterdi."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum