Buca'da 40 Dönümlük Araziye Ticaret Alanı İmarı

Buca'da 40 Dönümlük Araziye Ticaret Alanı İmarı

İzmir'in Buca ilçesine bağlı İnönü mahallesinde 3 ayrı parselde yer alan 41.099 metrekarelik arsanın iptal edilen imar planları yeniden düzenlenerek askıya çıkarıldı. Yeni imar planlarıyla beraber arsa ticaret alanına dönüştü.

A+A-

İzmir ili, Buca ilçesi, İnönü mahallesi'nda 7777 ada 1 parsel numarası ile kayıtlı 14.447 metrekarelik taşınmaz , 7778 ada 1 parsel numarası ile kayıtlı 5.694 metrekarelik taşınmaz ve 7779 ada 1 parsel numarası ile kayıtlı 4.500 metrekarelik taşınmazın imar planları onaylanarak askıya çıkarıldı.

Danıştay tarafından planları iptal edilen planlama alanı çevresindeki park ve otopark alanları ile birlikte toplam 41.099 metrekaredir.

İmar planları değiştirilen arsalar Özelleştirme İdaresi tarafından 2013 yılında Nevvar Salih İşgören Vakfı'na satılmıştı. İnön

İMAR PLANI NEDEN İPTAL EDİLDİ

İmar planlarının iptal sebeplerine bakıldığında; alanın resmi kurum alanı kullanımından ticaret alanı kullanımı belirlenmesi ile hem kullanımın değiştirilmesi hem de eşdeğer alan yaratılmaması ve çevrede yaratacağı etkilerin ele alınmadığı temellerine dayanmaktadır. Söz konusu alanın son onaylı planı olan 2019 tarihinde onaylanan ve yürütmeyi durdurma kararı verilen imar planında bu hususlar ve mevzuatta yapılan son değişikliklere göre yeni düzenlemeler yapıldı.

Yeni imar düzenlemesi ile beraber resmi kurum alanı ayrıldı. Plan değişikliği ile beraber arazinin kullanımı Ticaret alanı, ticaret+konut alanı, ticaret+turizm alanı, toptan ticaret alanı, belediye hizmet alanı, idari hizmet alanı ve resmi kurum alanı kullanımına açıldı. 

Onaylanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planında 7777 ada 1 parsel ticaret alanı E: 2.00, Yençok: serbest, 7778 ada 1 parsel BHA (Buca Belediyesi) E:1.00, Yençok:5 kat, 7779 ada 1 parsel BHA (İzmir Büyükşehir Belediyesi) E:1.00 Yençok: 6 kat olarak belirlenmiş, çevresi ile park, otopark ve 12 metrelik yol olarak belirlenmiştir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.