Bornova'da Sit Alanları İmara Mı Açılıyor?

Bornova'da Sit Alanları İmara Mı Açılıyor?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bornova'da Ege Üniversitesi Rektörlüğü, Peterson Köşkü ve Büyükpark'ın 2. ve 3. derece olan sit kararını kaldırarak 'Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı' olarak tescilledi.

A+A-

Karara göre, Bornova’da bulunan Ege Üniversitesi Rektörlük binasının bulunduğu alan, Peterson Köşkü ve bahçesi ile Bornova Belediyesi’nin bulunduğu Büyük Park Alanı “sürdürülebilir” oldu. Bu karara göre bölgede yapılacak inşaat ve çalışmaların önü açılırken kurul onaylı çalışmaların yapılabileceği dile getirildi.

Karar bakanlık tarafından onaylanarak askıya çıkarıldı. 

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

DUYURU

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü) 25.12.2019 tarih ve 97749335-020-E.304214 sayılı yazısı ile; İzmir İli, Bornova İlçesi sınırları içerisinde yer alan 27. Grup Doğal Sit Alanlarının koruma statülerinin "Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak tescil edilmesinin uygun olduğuna ilişkin İzmir I Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonunun 27.12.2018 tarih ve 599 sayılı kararı; 1 No.lu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 109/2 Maddesine göre 01.11.2019 tarihli ve 256729 sayılı Bakanlık Makamı Olur'u ile onaylanmıştır.

Söz konusu alana ait tapu kütüğünün beyanlar hanesinde bulunan 2. ve 3. Derece Doğal Sit şerhlerinin kaldırılarak yerine "Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” şerhlerinin konulacağı,

01.11.2019 tarihli ve 256729 sayılı Bakanlık Makamı Olur’u ve eki paftanın 27.02.2020 tarihinden itibaren 1 (bir) ay süre ile İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü internet sayfasından duyurulacağı ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Ek Bina 4. kat ilan panosunda askıda kalacağı hususu,

Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik gereğince duyurulur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.