Bornova'da 250 Hektarlık Alanın İmar Planları Askıya Çıktı

Bornova'da 250 Hektarlık Alanın İmar Planları Askıya Çıktı

Bornova'nın Kemalpaşa ve Gürpınar mahallelerinin bir kısmını kaplayan 250 hetarlık alanın 1/5000 ölçekli nazım imar İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanarak askıya çıkarıldı.

A+A-

Bornova ilçesine bağlı Kemalpaşa ve Gürpınar Mahallesinin (Pınarbaşı mevki) 1/5000 ölçekli nazım imar planları askıya çıktı. 

Konut dışı kentsel kullanım alanında kalan bölgede 844 kadastral parsel bulunuyor. Bu parsellerin yüzde 91,70'i şahıs mülkiyetinde bulunurken diğer parseller hazine, büyükşehir belediyesi ve Bornova Belediyesi mülkiyetinde yer alıyor. 

Toplamda 2 milyon 507 bin metrekarelik alan için planlama çalışması yapıldı.

Planlama konusu arazilerin sadece yüzde 10'u konut olarak kullanılırken kalan kısımda konut dışı kentsel aktiviteler söz konusu. Arazilerin yüzde 22'si imalathane, yüzde 13'ü tır, kamyon park alanı, yüzde 8'i ticaret alanı, yüzde 6'sı ise depolama alanı olarak kullanılıyor.

1/5000 ölçekli nazım imar planı revizyonu ile Pınarbaşı bölgesinde mevcut yapılaşmalar ve kentin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak bölge Kentsel Gelişme Alanı olarak düzenlendi.

Plan revizyonu ile 735 bin 120 metrekarelik alan konut dışı kentsel gelişme alanı, 139 bin 589 metrekarelik alan gelişme konut alanı, 255 bin 444 küçük sanayi alanı,  2 bin 758 metrekarelik alan benzin istasyonu olarak belirlendi.

arazi-kulllanim-durumu.png

Yapılaşma koşulları 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ile belirlenecek. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum