Bodrum'da Metrekare Satış Fiyatı 60 Bin, 3-4 Aylık Kiralar 300 bin TL'ye Yükseldi

Bodrum'da Metrekare Satış Fiyatı 60 Bin, 3-4 Aylık Kiralar 300 bin TL'ye Yükseldi

EVA Gayrimenkul Değerleme Direktörü Filiz Akkaya, Bodrum'da yazlık konutların ortalama m2 satış fiyatının 60 bin TL'ye dayandığını, denize çok yakın evlerin 3-4 aylık sezonluk kira fiyatlarının ise 250-300 bin TL’ye kadar yükselebildiğini açıkladı.

A+A-

EVA Gayrimenkul Değerleme Direktörü Filiz Akkaya, Bodrum’da, uzaktan çalışma sisteminin devamı ile artık kışlık kiralamaların da azımsanmayacak kadar olduğunu belirtirken, “Özellikle yazlık kullanıma uygun bahçeli evlere olan talep, koronavirüs salgını sebebiyle de bu yaz zirve yapacak. Yazlık konutların ortalama m2 satış fiyatı 60.000 TL/m2’ye dayanırken, denize çok yakın manzaralı ve yeni evlerin 3-4 aylık sezonluk kira fiyatları ise 250.000-300.000 TL’ye kadar yükseldi. Denize uzak eski evlerin bile fiyatları çok yükselince işler değişti, bu beldedeki zaten zor olan kira ve satış fiyatlarına ulaşmak çok daha zorlaştı” şeklinde konuştu.

Fethiye’de de fiyatlar % 50-60 arttı

Muğla’nın Bodrum’dan sonra yazlık satın alınan ve sezonluk kiralamalar ile tercih edilen diğer beldesi Fethiye olarak göze çarpmakta. Fethiye’de özellikle dubleks konutların satış fiyatları son 2 yılda hem pandeminin etkisi hem de İngiliz vatandaşlarının bu bölgeye olan özel ilgisinden dolayı % 50-60 civarında arttı. Bölgenin özellikle yat turizmine de hizmet veren ve bakir güzelliği ile ünlü olan yerleri Ölüdeniz-Ovacık-Hisarönü bölgesidir. Bu bölgede gerek mevcut yapı stokunun az olması, gerekse imardan dolayı yapılaşma hakkının az olmasından kaynaklı genelde büyük bahçeli ve havuzlu dubleksler yapılmaktadır. Bu bölgede sezonluk dubleks kiralamalarında ise haftalık kiramalar ön planda olup, haftalık havuzlu villalarda kiralar 12.000-20.000 TL aralığında. Çalış ve Akarca tarafında ise havuzlu site içerisinde 1+1 daireler ve küçük villalar haftalık 8.000- 14.000 TL civarında kiralanmaktadır.

Ege Bölgesinde Kuşadası en makul

Aydın Kuşadası ilçelerinde de nüfus yazın gelmesi ile özellikle 4-5 kat arttı. Kuşadası’nda sezonluk dairelerin yazlık amaçlı kira fiyatları nispeten daha makul olup, 3 aylık sezonluk fiyatları 20.000 TL’den başlıyor. Genelde dubleks yazlıklarından oluşan Davutlar bölgesinde de dublekslerin 3 aylık sezonluk kiraları 30.000-60.000 TL arasında değişiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.