Bizim Kaynağımız Müşteri Müşterinin Kaynağı Kredi

Bizim Kaynağımız Müşteri Müşterinin Kaynağı Kredi

Konut kredileri faizlerinin yüksek olmasından dolayı orta gelirlinin konuta erişemediğini ve satışların daraldığını belirten Muhammet Gültekin, "Bizim kaynağımız müşteri, müşterinin de kaynağı da kredi" dedi.

A+A-

Gültekin Pera İnşaat'ın kurucu ortaklarından Muhammet Gültekin, devam eden yatırımları, 2024 beklentileri ve yeni yatırımları hakkında açıklama yaptı.  Halihazırda Çiğli Balatçık’ta iki projesinin devam ettiğini söyleyen Gültekin, 164 daireden oluşan projemiz bitmek üzere. İlk blokta yaşam başladı. Diğer iki blokta 2024’ün ilk çeyreğinde anahtarları teslim edeceğiz.  Yine aynı bölgede olan ve tamamı 1+1 dairelerden oluşan 88 konutluk projemizin inşaatına başladık.  Yeni projemiz için ön talep topluyoruz" dedi.  2024'te de yatırımlara devam edeceklerini belirten Gültekin, "2024’ün ilk yarısında Menemen Ulukent ve Güzelbahçe'de projelerimiz başlayacak. Güzelbahçe'deki projemiz 8 villadan oluşuyor. Ulukent'te iki ayrı lokasyonda iki projeye başlayacağız.  Biri 112 konuttan oluşacak ve 2+1 kapalı mutfak ve 3+1 şeklinde aile konseptli olacak. Diğer projemiz de 150 daireden oluşacak ve 2+1 açık mutfak ile 1+1'lerden oluşacak" diye konuştu.

Orta gelirlinin konut alması hayal oldu

Yüksek faiz ve kredi kısıtlamasının sektöre yansımasını değerlendiren Gültekin Şunları söyledi: "Daha önce inşaat yaptığımızda son inşaatımızın maliyetinin yüzde 10-15 üzerinde bir maliyet hesaplardık. Bu maliyet hesabıyla temelden satışlarımıza başlıyorduk.  Bugün için maliyetleri öngöremediğimiz için belli aşamaya gelmeden satışa başlamıyoruz. Bunun yanısıra konut fiyatının vatandaş için ulaşılabilir olması gerekiyor. Az bir birikimi olan kişiler konut kredisiyle ev alabiliyorken şu an da konut kredisiyle ev almak hayal oldu. Satışlarımızın çoğunu nakit yapıyoruz ve alıcıların hemen hemen hepsi iş sahibi olan kişiler oluyor. Memur ya da özel sektörde sabit maaşlı çalışan kişi konut alamıyor. Bizim kaynağımız müşteri, müşterinin de kaynağı kredi. Bu nedenle kredinin olmaması bizi de zorluyor."

Yılın ikinci yarısından umutluyuz

Gültekin 2024'ten beklentilerini ise şu sözlerle anlattı: "2024 yılında piyasanın enflasyonist ortamdan çıkacağını düşünüyorum. Enflasyon devam etse de kabul edilebilir seviyeye düşecektir. Konut için kampanyalar olabilir ama faizler hazirana kadar yüksek seyredecektir. 2024'ün 2. yarısından itibaren ise faizlerin yavaş yavaş geriye gelerek konuta ulaşılabilirliğin artacağını öngörüyoruz. Geride bıraktığımız 2022-2023 yıllarından daha iyi bir piyasanın olacağını düşünüyorum."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.