Biva'dan Çeşme Açıklaması: Plajı Özelleştirme, Kapatma Niyetimiz Yok

Biva'dan Çeşme Açıklaması: Plajı Özelleştirme, Kapatma Niyetimiz Yok

Biva Mimarlık tarafından Çeşme Ovacık Gücücek Koyu'nda hayata geçirilecek olan rezidans projesi ile halk plajını kapatacağı, özelleştireceği iddialarına cevap verdi. Biva Yatırım A.Ş. plajın kamuya ait olduğunu ve kapatma niyetlerinin olmadığını duyurdu.

A+A-

Biva Yatırım Şirketi’ne bağlı BİVARSA Gayrımenkul firması Çeşme Ovacık’taki Gücücek Koyu’nda 1+1 rezidans projesi hayta geçirecek.

Projenin lansman videosunda halka açık olan Gücücek Koyu’nun ‘özel koy’ olarak yorumlanması ve proje tanıtım görsellerinde koyun da yer almasına Çeşme Çevre Platformu ve Gücücek Doğayı Koruma Derneği tepki göstermişti. Dernekler, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’ne ihbar dilekçesinde bulunmuştu.

Konunun medyaya yansıması üzerine Biva'dan açıklama geldi. Biva Yatırım A.Ş. yazılı açıklamasında Gücücek Koyu’nun kamuya ait olarak kalacağı açıkladı.

Açıklama şu şekilde;

Son zamanlarda çeşitli medya kuruluşları ve sosyal medyada, Biva Yatırım'ın da adının anıldığı, İzmir Çeşme Ovacık Gücücek Koyu'nun özel plaj statüsüne getirileceği ile ilgili asılsız bilgiler yer almaktadır.

Anayasamız 43. Maddesi 7121 sayılı Kıyı Kanunu'na göre "Kıyılar devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunmakla birlikte kıyılardan yararlanmada kamu yararı önceliklidir."

Kanuna göre, plajların herhangi bir firma veya kuruluş tarafından halkın kullanımına engellenmesi söz konusu olamaz. Bu konu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin garantisi ve koruması altındadır.

Çeşme Ovacık, Gücücek Koyu, yaklaşık dokuz ayrı yazlık sitenin bulunduğu bir bölgedir. Koy yüzden fazla yazlık villa sahibinin ailelerine ve günübirlik gelen yüzlerce kişiye her sezon ev sahipliği yapmaktadır. Kamuya aittir ve öyle kalacaktır.

Sözü geçen haberlerde bahsedildiği gibi plaj özelleştirme, kapatma gibi bir niyetimiz yoktur. Buradan hareketle Gücücek Koyu'nun kapatılması, özelleştirilmesi, ücrete tabi olması durumunda, çevre halkla aynı mağduriyeti yaşayacağımızdan, Çeşme çevre platformlarıyla birlikte hareket edeceğimizi de kamuoyu ile paylaşmak isteriz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.