'Bir Kira Bir Yuva' Desteği 40 Milyon Lirayı Aştı

'Bir Kira Bir Yuva' Desteği 40 Milyon Lirayı Aştı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından depremzedelerin 5 aylık kiralarını ödemek için başlatılan 'BirKiraBirYuva' yardım kampanyasına 2 Aralık itibariyle 41 milyon 812 bin TL destek geldi. Gelen paranın 19 milyon lirası depremzedelere aktarıldı.

A+A-

Depremin üzerinden bir ay geçmişken İzmir'de çadırda yaşayan kimse kalmadı. İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nin Tınaztepe Galen Hastanesi'nin otoparkında hizmet sunduğu çadır alanındaki son çadır da dün kaldırıldı.

“KİRA DESTEĞİ SAĞLANANLAR YENİ EVLERİNE YERLEŞTİ”

Henüz binalardaki hasar tespitleri yapılmadan önce bir söz verdiklerini anımsatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "'Tek bir ailenin, tek bir ferdini bile yaklaşan kış mevsimi öncesi çadır köşelerinde bırakmayacağız' demiştik. Ve bırakmadık. ‘Bir Kira Bir Yuva' kampanyası ile kira desteği sağlananlar yeni evlerine yerleşti. Uzundere'deki konutlarımızın, eski Hilton Oteli'nin kapılarını açtık. Depremzedelerin bir kısmı ise AFAD’ın konteyner evlerinde ve yurtlarda geçici olarak barınıyor. Bugün depremden sonra kurulan son çadırı da kaldırdık" açıklamasında bulundu. 

Diğer yandan Soyer'in çağrısı ile başlatılan ‘Bir Kira Bir Yuva' kampanyası kapsamında destek miktarı 40 milyon TL'yi aştı. Böylelikle ilk etapta kiraya çıkmak isteyen depremzede ailelerin 5 aylık kira bedeli karşılandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Uzundere’de bir yıllık kullanım için depremzedelere açtığı dört bloktaki 224 konuttan 112'sine de aileler yerleşti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.