Binalar İlk Depremde Yoruldu, İkinci Depremde Yıkıldı

Binalar İlk Depremde Yoruldu, İkinci Depremde Yıkıldı

Kahramanmaraş Merkezli, 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerle ilgili konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ilk depremde yorulan binaların ikinci depremde yıkıldığını ifade etti.

A+A-

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan deprem ile alakalı olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıklamalarda bulundu. Çok sayıda ilin depremden dolayı hasar yaşadığını belirten Bakan Murat Kurum, Türkiye’nin yüzde 70’den fazlasının deprem bölgelerinde yaşadığını hatırlattı.

13,5 MİLYON VATANDAŞ ETKİLENDİ

Yaşanan son depremin Erzincan depreminden sonra Türkiye’nin son bir asırda gördüğü en büyük deprem felaketi olduğunu belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Deprem 10 ilimizi doğrudan etkilemiştir. İllerimiz birbirlerine çok yakın ve yollarda da sıkışıklık var. Devletimizin tüm birimleri ile ilk dakikadan itibaren bu süreci takip ediyoruz. Bu deprem 13,5 milyon vatandaşımızı etkilemiştir. İlk büyük depremde bazı binalar yoruldu ve ikinci büyük depremle beraber de bu binalar yıkıldı.

GAZİANTEP'TE CAN KAYBI 468!

Gaziantep’te 581 yıkılan binamız var. Bu binalarda 468 can kaybımıza ulaştık. 3.570 vatandaşımızı ise enkazdan yaralı olarak kurtardık. İlk andan itibaren yüzlerce ambulansımız her türlü tedavi imkanını sunmak için seferber edilmiştir. Ocaklarımıza büyük bir ateş düştü ve bu ateşi tarif edemeyiz. Şimdi ikinci 24 saate girdik. İlk 72 saat bizim için çok kıymetli.” dedi.

VATANDAŞLARA UYARI!

Deprem sonrası için bazı uyarılar da yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Gaziantep’te otoyolda meydana gelen çökme nedeniyle ulaşımı D-400 karayolundan kontrollü olarak sağladık. Bu yol üzerinden bölgeye acil yardımlar ulaştırıldı. Ayrıca Islahiye ve Nurdağı bölgelerindeki vatandaşlarımızın tahliyeleri de buradan yapıldı. Vatandaşlarımız mümkün oldukça D-400 karayoluna çıkmasınlar. Buradan yardım ekiplerimizin ulaşımına öncelik vermemiz gerekiyor. Bu yol açılırsa Maraş, Kilis ve Urfa bölgelerine de yardım sürecini hızlandıracağız.” ifadelerini kullandı.

ÇADIR, KONTEYNER VE BATTANİYE DAĞITILIYOR

Çalışmalar hakkında bilgi veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “İslahiye Devlet Hastanesi hizmet vermeye devam ediyor. Durumu ağır olan vatandaşlarımızı hastanelere sevk ediyoruz. Sahra çadırlarımız kuruldu ve acil yardım hizmeti verilmeye başlandı. İletişim sorununu da iki saat içerisinde çözmüş olacağız. Bölgemizde vatandaşlarımıza 13.500 battaniye ve 4.000 çadır ulaştırdık. Çadırlar kurulmaya başlandı. Ayrıca 10 bin çadır daha getiriyoruz. 1000 konteyner için de sevkiyatı başlattık.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.