Bien 2022 Sonunda 100 Milyon Metrekare Üretim Kapasitesine Ulaşacak

Bien 2022 Sonunda 100 Milyon Metrekare Üretim Kapasitesine Ulaşacak

Yıllık 42 milyon metrekare üretim kapasitesine sahip Bien, iki yeni tesis yatırımı ile toplam 100 milyon metrekareye ulaşmayı hedefliyor. Bien yurtiçi satış müdürü Seçkin Gültekin, yatırımların tamamlanmasıyla sektör lideri olacaklarını ifade etti.

A+A-

Ercan Şirketler Topluluğu’na bağlı bir marka olan Bien, sektörün en genç oyuncularından. Seramik sektöründeki yolculuğuna Ercan Seramik ile başladı. 2006 yılında marka değişikliğine gidilerek Bien markası kuruldu. Bien Seramik Yurtiçi Satış Müdürü Seçkin Gültekin, şirketin bugünü ve gelecek hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Bien’in geniş ürün skalası ve ebatları ile yenilikçi ve genç bir marka olduğunu belirten Seçkin Gültekin, “Çok geniş bir ebat skalamız var. 10*10 ebat da, 120*180 ebat da üretiyoruz. Ürün çeşitliliği anlamında da çok iddialıyız. Havuz seramiği, duvar seramiği, teknik granit, sırlı porselen ürün gruplarının tamamını üretiyoruz. Türkiye’de ilk defa duvarda dijital teknolojiyi kullanan, 2 cm seramiğin Türkiye’de ilk üretimini yapan yenilikçi bir markayız. Dijital baskı teknolojisi seramik fabrikalarında çok ciddi bir dönüşüme yol açtık. Bizim ürünlerimiz gerçek mermerlerin, taşların, granitlerin taklitleri. Baskı teknolojiniz ne kadar iyiyse doğadaki ürünleri o kadar iyi taklit ediyorsunuz. Daha kaliteli ürünler üretiyorsunuz. Bizim baskı kalitemiz iyi bir fotoğrafın baskı kalitesine denktir” dedi.

DUVAR SERAMİĞİNDE LİDER

“Hedefimiz Türkiye’deki en yüksek reel üretim kapasitesine ulaşmak. Bunun için çok ciddi yatırımlar yapıyoruz” diyen Gültekin, Bien’in yeni yatırımlarından şu şekilde bahsetti: “Bozüyük fabrikamızın hatlarında yenileme ve geliştirme yapıyoruz. Bilecik’te Türkiye’nin en modern ve en büyük üretim kapasitesine sahip duvar fabrikasını kurduk. 6 milyon metrekarelik bir kapasite artışı daha yapıyoruz. Bien, duvar seramiğinde Türkiye’nin en büyük kapasitesine sahip. Bu kapasiteyi yüzde 100 olarak kullanıyor. Yeni yatırımlarla beraber Türkiye’de faaliyet gösteren tüm markaların duvar seramiği kapasitesine eşit bir kapasiteye ulaşacak.”

İÇ PAZARI GÖZARDI ETMİYORUZ

Hem iç pazarda hem de ihracatta çok büyük bir talep ile karşılaştıklarını belirten Gültekin, yeni yatırımlarla hem iç hem de dış pazara daha çok ürün verebileceklerini belirtti. Gültekin, “Pandemi ile beraber evde geçirilen zaman arttığından tadilat işleri de arttı. Bu dönemde Avrupa’daki birçok eski tesis üretime ara verdi. En büyük pazarlardan biri olan Amerika, Çin’e ambargo uyguladı. O boşluğu da büyük oranda Türkiye doldurdu. Hem uluslarası gelişmeler hem de pandeminin etkisiyle sektörde ciddi bir hareketlilik var. Diğer markalar da ciddi yatırımlar yapıyor. İhracata ağırlık vermeyi hedefliyoruz. Ama Bien hiçbir zaman yurt içi pazarını göz ardı etmiyor. Yurt içine en çok ürün veren markayız. Biz kapasitemizin yüzde 35-40’ını ihraç ediyoruz. Yeni yatırımlarımızla hem iç pazara hem de yurt dışına daha çok ürün verebileceğiz” dedi.

DAHA GENÇ DAHA DİNAMİK

Kurumsal kimlik çalışmalarıyla 2021 başında logoyu değiştirdiklerini söyleyen Gültekin, yeni logoyla daha genç ve daha dinamik bir marka imajı oluşturduklarını belirtti.  Gültekin, “Çok olumlu geri dönüşler de aldık. Bien’in rekabetçi yapısını gösteren bir logo oldu. Bien, kurulduğu günden bu yana üretim kapasitesini sürekli artıran ve kendini geliştiren bir marka. Bu yıl marka imajına ağırlık verdik. Pazarlamada iyi bir proje ekibi kurduk” ifadelerini kullandı.

TALEPLER ÇOK ÇEŞİTLİ

Seramik sektöründeki trendlerlerle ilgili bilgi veren Gültekin şunları paylaştı: “Ürün tasarımları geliştiriyoruz. Türkiye’de seramik tasarımına karar vermek çok zor. 7 coğrafi bölge var. Talepler de çok çeşitli. Dünyada daha homojen bir talep var. Belli ebatlar, belli renkler talep görüyor. Türkiye’de çok daha çeşitli… Bazı bölgeler soft tercih edilirken bazı bölgelerde parlak tercih ediliyor. Bazı bölgelerde küçük ebatlar tercih edilirken bazı bölgelerde büyük ebatlar tercih ediliyor. Bu yüzden tasarım işi çok zor. Ebat ve ürün çeşitliliğimizle mümkün olduğunca talepleri yetiştirmeye çalışıyoruz. Hem duvar hem de yer seramiği için iki ayrı tasarım ekibimiz var. İtalya ve İspanya’dan da tasarım desteği alıyoruz. Tasarım inanılmaz bir dönüşüm gösteriyor. Her yılın trendleri var. Mermer dokulara ve doğal taşa çok büyük talep var. Tüketiciler artık tek mekanda farklı serileri ve ebatları bir araya getiriyor. Bu yönde de bir tasarım trendi var.”

SEKTÖRDE 1 NUMARA OLMAYI HEDEFLİYORUZ

Yıllık 42 milyon metrekare üretim kapasitesine sahip olan Bien, ilave yatırımlara ek olarak yeni tesisler de kuracak. Aydın Çine’de hem duvar hem de yer seramiği üretimi yapacak olan 30 milyon metrekare üretim kapasitesine sahip yeni bir tesis kuruluyor. Bien’in 2022 yılının sonunda 100 milyon metrekare üretim kapasitesine ulaşacağını belirten Seçkin Gültekin, “Bu yatırımlar tamamlandığında kapasite kullanımında sektör lideri olacağız. Bu kapasitenin yüzde 35-40’ını ihracata ayıracağız. Hem üretim kapasitesi hem de kalite olarak sektörde 1 numara olmayı hedefliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.