Beyoğlu Örnektepe'de Kentsel Dönüşüm Başladı

Beyoğlu Örnektepe'de Kentsel Dönüşüm Başladı

Beyoğlu Belediyesi ve TOKİ tarafından yatay mimari olarak hayata geçirilen Örnektepe kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı. Projenin 1. etabında 168 konut ve 10 dükkan inşa edilecek.

A+A-

Beyoğlu Belediyesi ile TOKİ işbirliğinde hayata geçirilen Örnektepe Dönüşüm Projesi’nin temeli atan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ tarafından yatay mimariyle Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde hayata geçirilecek 50 bin sosyal konut projesinin de detaylarını belli oldu. 

“BEYOĞLU ÇEKİM MERKEZİ HALİNE GELİYOR”

Beyoğlu'nda ve Taksim Meydanı'nda yapılan yatırımlar hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Taksim Meydanı'nı yeniden düzenliyoruz. Hepsinden öte Atatürk Kültür Merkezi'nin temelini attık. Orayı muhteşem bir şekilde inşa ediyoruz. Bir hayırseverimiz vasıtasıyla yıllardır yapılamayan ama şimdi yükselen Taksim Camii'ni de yapıyoruz. Artık Taksim Meydanı'nda araç görmeyeceksiniz. Bunların yanında Tersane İstanbul'u yapıyoruz. Orası Beyoğlu'na, İstanbul'a bir başka hava getirecek. Orası marka olacak. Haliç Tersanesi de bilim, sanat merkezi olacak. Beyoğlu değişiyor. Bir çekim merkezi haline geliyor.” dedi.

“BU PROJEYLE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARINI BİRLEŞTİRİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2019 yılı içinde 67 şehrimizde 140 projeyle 50 bin yeni sosyal konutun ihalesini gerçekleştireceğiz. Proje bedeli yaklaşık 10 katrilyon lira olan bu konutlar 75 metrekareyle 128 metrekare arasında inşa edilecek. Fiyatları 116 bin lira ile 399 bin lira arasında değişecek bu konutlardan alt gelir gurubuna yönelik olanların taksitleri 388 liradan başlayacak ve ödeme süresi 20 yıl olacak. Bu projeyle kentsel dönüşüm çalışmalarını birleştiriyoruz. Hak sahiplerini mağdur etmeyeceğiz. Ama kamu menfaatlerini de gözeteceğiz. Böylece köhnemiş alanları ortadan kaldırıp, yerlerine yepyeni, her türlü altyapı ve üstyapıya sahip yerleşim yerleri inşa edeceğiz. Düşük ve orta gelirdeki vatandaşlarımız için yapacağımız bu konutların şimdiden milletimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

YATAY ŞEHİRCİLİK HAMLESİNİN BEYOĞLU’NDAN BAŞLAMASI BEYOĞLU İÇİN BİR TALİHTİR

Yatay Şehircilik hamlesinin Beyoğlu’ndan başlamasının Beyoğlu için bir talih olduğunu belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Bizim medeniyetimizde şehir, her şeyden çok insandır, gönüldür. Gönülden gönüle kurulan köprülerdir.  Kanaatimce yatay şehircilik, şehrin insan tarafını yükseltecek yeni bir hamledir.  Mimari, fiziki ve çevresel dokunun insanileşmesi, medenileşmesidir. Yatay şehircilik hamlesinin Beyoğlu’ndan başlaması Beyoğlu için bir talihtir. Okçular tepesinde, okun atıldığı yerde şehirciliğimiz için yeni bir menzil taşıdır. Allah’ın izniyle 1 Nisan Sabahı, Beyoğlu Belediye Başkanlığı’nı devredeceğim Haydar Ali Yıldız başkanımız, şehircilik okunu yeni menzillere ulaştıracak. Beyoğlu yine, her zaman olduğu gibi önden gidecek. Yatay şehirciliğin en iyi uygulamaları Beyoğlu’nda serpilecek.  Yatay Şehircilik hamlemiz hayırlı, uğurlu olsun.” açıklamasında bulundu.

YATAY MİMARİNİN İLK ÖRNEĞİ

Beyoğlu Belediyesi ve TOKİ tarafından hayata geçirilen Örnektepe Projesi kapsamında, Örnektepe’de riskli alan ilan edilen 2,5 hektar büyüklüğünde bulunan alan etaplar halinde dönüşüme alınacak. Yatay mimarinin ilk örneği olarak hayata geçirilecek proje kapsamında 390 daire ve 15 işyerinin yanı sıra Cami ve Kültür Evi inşa edilecek. 14 bin 959 metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek 1. etap 168 konut ve 10 dükkanda meydana gelecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.