Beyaz Yakalılar İzmir'de Yaşamak İstiyor

Beyaz Yakalılar İzmir'de Yaşamak İstiyor

İzmir beyaz yakalı göç alan şehirler sıralamasında en başa yükseldi. Yapılan araştırmalara göre her on yönetici adayından dördü İzmir’de iş aramaya başladı.

A+A-

Dap Yapı yönetim kurulu başkanı Ziya Yılmaz İzmir'deki beyaz yaka göçünü değerlendirdi.

İzmir’in her geçen gün yükselen trendine dikkat çeken Ziya Yılmaz, şunları söyledi: “Birçok sektörün faaliyet gösterdiği İzmir dünyanın en özel şehirlerinden birisidir. Geçtiğimiz yıl İzmir’de 34 bin 661 adedi birinci el olmak üzere 84 bin 184 adet konut satıldı. Türkiye’deki tüm illere baktığınızda ise konut fiyatlarında en fazla artışın yüzde 18,9 ile İzmir’de yaşandığını görüyoruz. İzmir, bir süredir başta İstanbul olmak üzere orta ve üst düzey yöneticilerin daha fazla tercih ettiği veya yaşamak üzere iş fırsatlarını kolladığı bir şehir haline geldi.  Beyaz yakalı göç alan şehirler sıralamasında en başa yükseldi. Yapılan araştırmalara göre her on yönetici adayından dördü İzmir’de iş aramaya başladı.

İZMİR'İN MÜTHİŞ BİR POTANSİYELİ VAR

Rakamlar da İzmir’e olan talebi fazlasıyla yansıtıyor. Son 10 yılda İzmir’de sanayi yüzde 140 arttı; İzmir, dünyada en hızlı büyüyen ikinci kent oldu. İngiltere menşeili Knight Frank’ın 2017’de yaptığı bir araştırmaya göre; İzmir dünyanın 150 metropolü arasında değerlilik sıralamasında sekizinci sırada yer aldı. Turizm konusunda hem İzmir’in hem de bölgede yer alan diğer şehirlerimizin müthiş bir potansiyeli var.”

HER TÜRK VATANDAŞININ İZMİR'DE BİR EVİ OLMALI

İzmir’in yaşanabilirlik endeksinde 10 sıra birden yükseldiğine dikkat çeken Ziya Yılmaz, “Bugün İstanbul’da yaşayanlara ‘Hangi şehirde yaşamak isterdiniz?’ diye sorduğunuzda alacağınız ilk yanıt İzmir olacaktır. İzmir-İstanbul otoyolu 2018 sonunda tamamlandığında rakamlar katlanarak artacaktır. Mesafe 3,5 saate düşecektir ki bugün İstanbul’da Avrupa Yakası’ndan Anadolu Yakası’na geçmek dahi bazen 2-3 saati bulmaktadır. ‘Her Türk vatandaşının İzmir’de bir evi olmalı’ diye düşünüyoruz ve kaçırılmayacak avantajlarla sunduğumuz lansman fırsatından yararlanmaya davet ediyoruz” diye konuştu.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.