Betoya Prefabrik, 100 Yıl Ömürlü Beton Üretecek

Betoya Prefabrik, 100 Yıl Ömürlü Beton Üretecek

61 yıllık tecrübeye sahip olan Betoya Prefabrik, havalimanlarından stadyumlara Türkiye’nin en büyük projelerine imzasını atıyor. Betoya Prefabrik, ar-ge çalışmaları ile 100 yıl ömürlü beton üretimi için de çalışmalarını sürdürüyor.

A+A-

Betoya’nın 1960 yılında Santrifüj Beton Direk ve Travers üretimiyle sektöre girdiğini ifade eden Betoya Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Dönmez,  2004 yılında Grubu’muza dahil olan Betoya’nın günümüzde sektörünün öncüsü firmalarından biri haline geldiğini söyledi.

Prefabrik yapı elemanları üretimi ile fark yarattıklarını vurgulayan Dönmez, “Turgutlu’da 20 bin metrekaresi kapalı, toplam  82 bin metrekare alana yayılan yüksek kapasiteli tesislerde, modern teknolojik yöntemler kullanılarak uzman bir kadro tarafından üretim yapıyoruz” dedi.

Sektöre katkı sağlıyoruz

Kurulduğu günden bu yana hızlı bir ivme ile büyüyen, hizmet verdiği sektörün güveni ile “BETOYA” markasının oluştuğunu ve mühendislik birikimiyle  Türkiye’de büyük projelerde yer aldıklarını ifade eden Dönmez, “Betoya Prefabrik A.Ş prefabrike betonarme yapıların üretiminden, montajına ve anahtar teslim yapımına kadar müteahhitlik hizmeti sunuyor. Ayrıca Türkiye Prefabrik Birliği Üyesi olarak da sektörümüze katkı sağlıyoruz” diye konuştu.

 “Sektörümüz büyük bir hareketlilik içinde”

Prefabrik sektörünün çok hareketli bir dönem geçirdiğine dikkat çeken Dönmez “Meslek hayatımda sektörün bu kadar hareketli olduğu bir dönem görmedim. Sanayici hızlı bir yatırım ikliminde. Özellikle ihracatçı firmalar talepleri karşılayabilmek için yatırımlarını hızlandırdılar. Önümüzdeki yılın ortasına kadar bu durumun devam edeceğini öngörüyorum. Pandemi döneminde de inşaat sektörü durmadı, yüzde 50 ile de olsa çalışmaya devam ettik. Bu da sektörün ivmelenmesinde önemli bir faktör” dedi.

Sabiha Gökçen’den Göztepe Stadı’na

Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Otoparkı’nın 120 bin metrekare döşemelerini yaptıklarını söyleyen Betoya Genel Müdürü Mehmet  Ali Günay ise, “Manisa Stadyumu’nu ve Göztepe Stadyumu’nun tribün ve basamaklarında da bizim imzamız var. Vestel’in en son 2017 yılında 65 bin metrekare bir yatırımını da biz tamamladık. Öte yandan Altınyol üzerinde bulunan Adnan Kahveci Viyadüğünün bütün kirişlerini biz hazırladık. Bu tarz büyük kapsamlı işlere imza atmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“Uzun süreli beton araştırması yapıyoruz”

Hali hazırda C60 beton dökebildiklerini ayrıca en az 100 yıl servis ömürlü beton araştırmalarını da sürdürdüklerini belirten Günay, “ARGE çalışmaları kapsamında üniversitelerden de destek almaya devam ediyoruz. Bu kapsamda Ege Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü işbirliğiyle C 70 beton çalışmasını tamamlayarak üretim yapacak duruma geldik. Ayrıca gelişen mühendislik ihtiyaçlarını karşılayabilmek için; UHPC (ultra yüksek dayanımlı beton) ve uzun sure dayanabilecek durabil beton çalışmalarımız sürüyor. En az 100 yıl servis ömürlü durabil beton çalışmaları kapsamında; uzun ömürlü beton üretiminin en önemli unsurlarından biri olan klor difüzyon deneyini, Türkiye Hazır Beton Birliği laboratuvarlarında gerçekleştirerek başarılı sonuçlar elde ettik. Uzun süreli dayanacak beton ihtiyacı özellikle sert hava koşullarında ve deprem kuşağındaki bir ülke için son derece değerli, biz de bunun için çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.