Beştepeler İmar Planı Oybirliğiyle Onaylandı

Beştepeler İmar Planı Oybirliğiyle Onaylandı

Konak Belediye Meclisi, Gültepe kentsel dönüşümünde olduğu gibi Beştepeler için de tek yürek oldu; Beştepeler Bölgesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyon önerisi oybirliği ile kabul edildi.

A+A-

Konak Belediye Meclisi mart ayı birinci oturumu Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yönetiminde toplanan mecliste 200 hektarlık alanı ve 14 mahalleyi kapsayan Beştepeler Bölgesi planları oybirliği ile kabul edildi. Geçtiğimiz yıl Gültepe kentsel dönüşümü için hazırlanan Gültepe Bölgesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu önerisini oybirliği ile kabul eden Konak Belediye Meclisi, Beştepeler Kentsel Dönüşümü için de birlik oldu. Meclisteki tüm parti gruplarının olumlu yönde kararını bildirmesi sonucu Beştepeler Bölgesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyon önerisi oybirliği ile kabul edildi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi olağanüstü toplantısında alınan ve kentteki hasarlı, riskli yapıların hak kaybı yaşanmadan dönüşümüne ilişkin kararı hatırlatarak, “Bugün Büyükşehir Meclisindeki konsensüs, kentteki değişimin, dönüşümün başlangıcı oldu. Konak’ta da ‘Birlikte Konak’ anlayışı ile Gültepeler planlarında olduğu gibi Beştepeler Planlarında da meclisimizde oybirliği ile karar alarak tam bir uzlaşı sağladık. Bu bizi güçlendirdi ve büyük bir enerji yükledi. Hem Konak Belediyesi’ne hem oradaki halkımıza hayırlı olsun” dedi.

abdul-batur-001.jpg

Batur: Parsel bazında kentsel dönüşüm yapılmasının önü açıldı

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, oturumun açış konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin kentteki hasarlı ve riskli yapıların hak kaybı yaşanmadan dönüşümü ile ilgili gerçekleştirdiği olağanüstü toplantıda oybirliği ile alınan kararı meclis üyelerine aktardı. “Kent için, kentin geleceği için çok önemli bir karara imza atıldı. Parsel bazında kentsel dönüşüm yapılmasının önü açıldı” sözleri ile yapılan düzenlemeye bir kez daha dikkat çeken Başkan Batur, başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer olmak üzere kararda emeği geçen herkese teşekkür ederek şunları söyledi:

“Kent ve kentin geleceği için çok önemli bir karara imza attı. Özellikle 30 Ekim’deki deprem felaketinden sonra bu kentin artık güvenli ve depreme dayanıklı binalara ihtiyacı olduğu gün yüzüne bir kez daha çıkmıştı. Bina envanterine baktığımızda, özellikle eski yerleşimleri ve binaları olan Konak ilçesinde de 1975 yönetmeliğine göre yapılmış çok fazla bina olduğunu görüyoruz. Bu binaların belli kriterlere göre yenilenmesi; binalarda oturanların haklarının kaybolmaması için aynı inşaat alanının sağlanması yönünde çalışmalar yapılacak. Parsel bazında kentsel dönüşüm yapılmasının önü açıldı. Baştan beri bu konudaki kararlı tutumunu ortaya koyan Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e, ileride herhangi bir hukuki problem olmaması konusunda yol göstererek danışmanlık yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a, imar komisyonu ve diğer komisyonlarda görev yapan meclis üyesi arkadaşlarımıza, büyükşehir ve ilçe belediyelerin bürokratlarına teşekkür ediyorum. Bu karar, oy birliği ile uzlaşı içinde kabul edildi, meclisteki tüm gruplara teşekkür ediyorum. Kentimize, beklenti içinde olan vatandaşlarımıza hayırlı olsun.”

Beştepeler planları meclisten oybirliği ile geçti

Konak Belediye Meclisinin mart ayı birinci oturumuna, oy birliği ile kabul edilen Beştepeler Bölgesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planları damga vurdu. Planların, meclisteki tüm parti gruplarının tam bir uzlaşı içinde oybirliği ile kabul etmesinin üzerine tüm gruplara tek tek teşekkür eden Başkan Batur, şöyle konuştu:

“Bugün Konak Belediye Meclisi olarak, Gültepe planlarından sonra ‘Birlikte Konak’ anlayışı ile ortaya çıkardığımız çok önemli bir komisyon kararını daha oyluyoruz. Komisyonlardan da oybirliği ile gelmiş olan Beştepeler Planlarının hazırlanmasında emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza, planların bu noktaya getirilmesini sağlayan ve hayata geçirilmesi için anlayışlarını esirgemeyen tüm meclis üyesi arkadaşlarımıza, tüm parti gruplarına tek tek, ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Meclisinin tasdikinden sonra da planları hayata geçirmede yine hep birlikte, omuz omuza çalışacağız. Hepinizin eline sağlık, yüreğine sağlık. Konak’ımıza hayırlı osun.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum