Bergama'nın Modern Otoparkı Açıldı

Bergama'nın Modern Otoparkı Açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bergama Belediyesi, ilçeye görselliği ve estetiğiyle öne çıkan, 350 araçlık çok katlı otopark kazandırdı.

A+A-

Büyükşehir Belediyesi ile Bergama Belediyesi’nin işbirliğiyle geçtiğimiz ay yapımı tamamlanan ve açılışı yapılan Bergama Kültür Merkezi’nin  (BERKM) ardından, Bergama şimdi de 350 araçlık katlı otoparka kavuştu. İlçenin otopark ihtiyacına çözüm getirecek Zafer Katlı Otoparkı, İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun katıldığı törenle hizmete alındı.

Açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ellerinden gelen desteği vererek Bergama Kültür Merkezi'nin ve çok katlı otoparkın ilçeye kazandırılmasını sağladıklarını belirtti.  Kentin kalkınması için yerelde kalkınma adı altında çok geniş kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Kocaoğlu, "Bergama Organize Sanayi Bölgesi'nin yolunu yaptık. Belediye ile uzaktan yakından ilgisi olmayan bir iş ama biz o yolu yaparsak Bergama'ya sanayi gelecek, OSB dolacak. Burada üretim olacak ve Bergamalı gençler istihdam olanağı bulacaklar ve kalkınmayı gerçekleştireceğiz. 14 Aralık'ta Bergama Mezbahası için yapım ihalesine çıkıyoruz. Gediz -Bakırçay bölgesinin kalkınma stratejik planını yaptık. Yol haritasını be lirledik. Sadece Bergama'nın değil Kınık, Dikili, Aliağa ve Foça'nın kalkınması için hazırladığımı yol haritası doğrultusunda çalışacağız" diye konuştu.

Kooperatifleşme önemli

Kırsala adil ve eşit davranarak destek verdiklerini ancak bu desteğin  Küçük Menderes Havzası'nda yoğunlaştığının altını çizen Başkan Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Bunun nedeni Bayındır, Ödemiş Bademli, Urla Bademler. Tire, Kiraz bölgelerinde bulduğumuz kooperatifler. Biz bu kooperatiflere destek verdik. Gediz-Bakırçay havzalarında örgütlenme maalesef yok denecek kadar az. Kıranlı'da eskiden kurulan bal tesisini bulduk. Mehmet Gönenç başkanımızla birlikte onu hayata geçirmek için yatırıma başladık.  Üretim, paketleme tesislerin kurulması, malın değerlendirilmesi için birçok   girişimde bulunuyoruz.  Sadece &uu ml;retmekle bir yere varamıyorsunuz. Bir kırsaldaki üretimin bile pazarlanması bize ayrı bir güç,  destek katacaktır".  

Otopark yapıyoruz ama...

İzmir'in otopark ihtiyacını çözmek için yeni otoparklar açtıklarını ancak bu otoparkların yeteri kadar kullanılmadığını söyleyen Başkan Kocaoğlu, otopark kullanma alışkanlığının edinilmesi gerektiğinin altını çizdi. Başkan Kocaoğlu, görevlerinin otopark yapmak ve çalıştırmak olduğunu,  Emniyet trafik birimlerinin de hatalı parkları önleyip destek olmasının gerektiğini söyledi.  

Büyükşehir'e teşekkür

Otopark projesinin çok önemsedikleri bir proje olduğunu,  araç sayısının arttığını ve otopark ihtiyacının giderek ilçede bir ihtiyaç haline geldiğini söyleyen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "Bizim burayı tek başına yapabilmemiz imkanı yoktu. 7 milyon liralık yatırımın 5 milyonunu İzmir Büyükşehir Belediyesi karşıladı. Başkanımıza  çok teşekkür ediyoruz.. Bergama Kültür Merkezi'ni açtık; güzel ve sıradışı bir projeydi. Otopark da öyle. Burası İzmir'deki en şık otoparklardan birisi. İnönü Caddesi'ndeki otopark için de Büyükşehir Belediyesi'nden destek istiyoruz.  Başkanımız destek vermeye devam ettiği sürece biz Bergama'ya güzel ve sıradış ı eserler kazandıracağız" dedi.  

Bergama Kaymakamı Osman Nurican Ata, hizmete giren otoparkın ilçedeki trafik sıkışlığına çözüm getireceğini söyledi.

Başkan Kocaoğlu, açılış konuşmalarının ardından Bulgaristan'da gerçekleştirilen Badminton Balkan şampiyonasında dereceye giren Bergama Belediyesi sporcuları Bahar Sabancı ve Aybers Akeren'i de  tebrik etti.  Genç sporcuları Bergama Belediyesi altınla ödüllendirdi.

Estetik ön planda

Bergama Zafer Mahallesi’nde hizmete açılan, toplam kullanım alanı 13 bin metrekare olan otoparkın, zemin katında 9 adet iş yeri ile bir alışveriş merkezi yer alıyor.  3 katı kapalı, 4'üncü katı açık olan otopark 350 araçlık kapasiteye sahip. Otopark 5 milyon 347 bin liraya mal oldu. Çevre düzenleme ve peyzaj çalışmaları ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 5 milyon TL’lik harcama yaptığı otopark, görselliği ve estetiğiyle öne çıkıyor.

10 milyon liralık destek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bergama Belediyesi’nin katlı otopark yatırımına yüzde 80 oranında (4 milyon 278 bin) maddi destek verirken, spor tesisleri yapımına 1 milyon 552 bin, Bergama Kültür Merkezi’ne 2 milyon 927 bin TL’lik yardımda bulundu.  Katlı otoparkın çevre düzeni ile peyzajı tamamlandı. Ertuğrul Mahallesi’ndeki mezarlığın duvarları da yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bergama’da ortak hizmet projelerine verdiği destek tutarı 10 milyon TL. oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.