Bergama Belediyesi’nin Tarım Arazi Satışını Mahkeme Durdurdu

Bergama Belediyesi’nin Tarım Arazi Satışını Mahkeme Durdurdu

Bergama Belediyesi toplam 831 bin metrekarelik 19 tarım arazisini satışa sunmuştu. İzmir 3. İdare Mahkemesi, belediye yönetiminin aldığı satış kararına ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi.

A+A-

Mart ayı belediye meclisi toplantısında, tarım arazilerinin satışı oy çokluğu ile onaylanmıştı. Bunun üzerine yöre köylüleri, “Ata toprağımızın satılmasını istemiyoruz” diyerek, tepki göstermişti. Bergama Çevre Platformu ile İYİ Parti Bergama İlçe Başkanlığı da satış kararının iptali istemi ile dava açmıştı.

İzmir 3. İdare Mahkemesi, Bergama Belediyesi'nin satış kararı hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi. İYİ Parti Bergama Belediye Meclisi Üyesi Avukat Olgu Altuğ, “Köy taşınmaz mallarımızın satılmak istenmesinin yanlış olduğunu her mecrada dile getirmiştik. Burada gayemiz hiçbir zaman hizmetlerin önüne taş koymak değil. Bu tarlalar ilk günden beri söylediğimiz üzere bizlere emanet ata topraklarıdır.Bu yerler köylerde hiç toprağı olmayan kimselerce işlenip gelir elde edilmektedir. Bu husus hiçbir zaman unutulmamalıdır. Meclis toplantısında belediye başkanına ‘gelin bu işi inada bindirmeyelim, sulh olalım. Ortak akıl ile belediyeye gelir getirecek diğer belediye mülklerini değerlendirelim’ çağrısında bulundum. Açtığımız davalara atıfta bulunarak bu işin belediyeye zararı da olacağını vurguladım. Ne acıdır ki sayın başkan bana vurdumduymaz bir tavırla ‘biz de daha çok avukat alırız' diye cevap verdi. Geldiğimiz noktada bir kere daha haklılığımız ortaya çıktı. Bizler Bergama’nın değerlerini korumak için her zaman kararlılıkla görev yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.